Макрон заявив, що не потрібно принижувати росію

1998 0
Це нібито важливо , щоб у день, коли бойові дії в Україні припиняться, можна було знайти дипломатичне рішення.
Президент Франції Еммануель Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що дуже важливо не принижувати росію, щоб у день, коли бойові дії в Україні припиняться, можна було знайти дипломатичне рішення, передає Європейська правда. 

«Ми не повинні принижувати Росію, щоб у день, коли припиняться бойові дії, ми могли побудувати вихідний пандус дипломатичними засобами», – сказав Макрон.

Читайте також: Макрон і Шольц знову говорили з путіним. Вимагали звільнення захисників Азовсталі

Зазначимо також, що Макрон намагався підтримувати діалог з президентом росії володимиром путіним після вторгнення рф в Україну в лютому в рамках зусиль щодо припинення вогню та початку переговорів між Києвом і москвою.

«Я думаю, і я йому сказав, що він робить історичну і фундаментальну помилку для свого народу, для себе та для історії», – додав він.

Зазеачимо, що 28 травня Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц провели ще одну телефонну розмову з президентом рфволодимиром путіним. Лідери повторили вимогу припинити вогонь та закликали путіна якнайшвидше погодитися на прямий контакт з президентом України Володимиром Зеленським. Президент Республіки і канцлер Німеччини вимагали звільнення близько 2500 захисників "Азовсталі", які стали військовополоненими.

Нагадаємо також, що з початку війни Макрон не був у Києві, як і багато інших лідерів ЄС. Він зазначав, що не виключає такої поїздки. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!