Мама загиблого захисника зі Львівщини подарувала дрони бригаді сина

1953 0
Після смерті Героя на підтримку сім'ї мешканці Самбірщини перерахували на рахунок мами близько мільйон гривень.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

Мама загиблого захисника Олександра Созанського із Львівщини за майже мільйон гривень придбала чотири дрони для 80 окремої десантно-штурмової бригади. Кошти перерахували мешканці області. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА. 

У лютому 2023 року у бою під Бахмутом загинув офіцер-десантник Олександр Созанський на псевдо «Раґнар», який був командиром батальйону роти вогневої підтримки 80-ї бригади ДШВ ЗСУ. 

Фото загиблого Героя

Читайте також: У Львові попрощаються з Героєм Олександром Созанським. Ким він був

«Бувало, що зі Львівщини приїжджала у Маріуполь на базу до Олександра та готувала хлопцям. Кожен воїн на війні і йому найважливіше потрібно розуміння. Мало того, що він воює, він кожен день переживає стільки стресу, стільки втрачає сил, втрачає здоровʼя і тут йому ще треба викручуватися і рідним щось пояснювати, а це не правильно. Рідні повинні підтримувати, вірити, молитися за нього і допомагати», – зазначила мати Героя.

Після смерті Героя на підтримку сім'ї мешканці Самбірщини перерахували на рахунок мами близько мільйон гривень.

«Коли мені сипатися почали перші кошти на карточку в мене так кожен раз аж серце тьохкало. Знаєте, це дуже приємно, але водночас дуже боляче, що я збираю. Але це буде хорошою пам'яттю про сина», – розповіла жінка.

За кошти купили чотири дрони, оснащені тепловізорами з оптикою нічного бачення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!