Мандруємо з «Твоїм містом»: три нестандартні локації, які варто побачити

3715 0
Команда Tvoemisto.tv продовжує відкривати маловідомі, непопсові куточки Львова. Цього разу ми обрали три такі локації: символічний пам’ятник наплічнику, палац Сосновського і так звану «фабрику повидла», і дізналися багато цікавого.

1. Першою  локацією нашої мандрівки став унікальний пам’ятник наплічнику. З’явився він у травні 2012 року на подвір’ї географічного факультету університету ім. Івана Франка (що на вул. П. Дорошенка).  На перший погляд може видатися, що наплічники мають доволі недавню історію. Та ними користувалися ще 2 тисячі років тому.  

Пам’ятник наплічнику має металевий каркас та 2 метри заввишки. Спроектовано його так, щоб із ним було зручно фотографуватись. Автором ідеї встановлення такого пам’ятника є випускник факультету Ігор Дикий, відомий український зоолог та полярник, учасник трьох антарктичних експедицій.

2. Далі наш маршрут пролягав однією з найкрасивіших вулиць Львова – Генерала Чупринки. Серед туристів ця вулиця маловідома, та львів’яни захоплюються красою її старовинних будинків, серед яких помітний так званий палац Сосновського, поділений на два окремі будинки. Один призначався для здавання у винайм, а інший – спроектував для себе архітектор та будівельник Юзеф Сосновський, на кшталт середньовічного замку з фігурою лева в городці. Допомагав йому відомий львівський архітектор, автор так званої “гуцульської сецесії” Іван Левинський. Будинок збудовано у псевдоготичному стилі з елементами венеційської готики.

Читайте також: Мандруйте з «Твоїм містом»: три непопсові локації Львова

3. Від історичного – до постіндустріального. Далі ми відвідали так звану «Фабрику повидла». Знаходиться вона на Жовківській рогатці, в районі Підзамче. Сьогодні поруйновані стіни цієї неоготичної будівлі вподобали митці, і фабрика повидла стала культурним майданчиком, де проводять безліч мистецьких заходів.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: фабрика повидла

Переживши довгу історію виробничих процесів, сьогодні фабрика чекає на інакше наповнення, яке надасть їй нового важливого значення як для Підзамча, так і цілого міста. 

У Львові ще стільки цікавих недосліджених місць! Вирушайте у мандрівку разом із «Твоїм містом». Ми здивуємо вас ще більше!

Проект підготували:

Патриція Кузнєцова –режисер,

Володимир Барчук – відеооператор,

Костянтин Бережко – екскурсовод,

Оксана Матійків – журналіст.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!