Масований обстріл: окупанти атакували Україну ракетами

2708 0
У низці міст України пролунали вибухи.
Умовне фото

Умовне фото

В ніч на 15 лютого у росії з аеродрому Оленья, що у Мурманській області, злетіло кілька бомбардувальників Ту-95мс. О 4.30 стало відомо про загрозу пусків ракет, у південно-східних областях оголосили повітряну тривогу.

Військові закликали слідкувати за повідомленнями та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. О 4.33 Повітряні сили оголосили ракетну небезпеку в південних та східних областях, через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Військові також попросили не ігнорувати сигналів повітряної тривоги. О 5.00 повітряна тривога поширилася на всю країну.

Де було чути вибухи

Вранці 15 лютого у Київській області працювала протиповітряна оборона, вибухи також пролунали у Києві. Про це повідомила КМВА і мер Києва Віталій Кличко

У Київській міській військовій адміністрації додали, що ППО працювала на підступах до Києва.

Мер Києва Віталій Кличко також повідомив про вибухи в місті. За його словами, працює ППО. Він попросив мешканців столиці не покидати укриттів. Згодом повідомили, що усі ракети, які російські окупанти запустили по Києв, вдалося знищити.

Серія вибухів пролунала у Львові. 

«У Львові чутно звуки вибухів. Загроза досі зберігається. Будьте як мінімум в коридорі!», – написав мер Львова Андрій Садовий.

Також вибухи було чути у Дніпрі та Запоріжжі.

Повідомили про звуки вибухів і у Івано-Франківській області.

Нагадаємо, станом на 6:53 15 по всій країні триває повітряна тривога через запуск «Калібрів» з Чорного моря та запуск ракет з російських бомбардувальників Ту-95мс.  Оновлено: О 7:03 пролунав відбій тривоги. Небезпека тривала понад 2 години. 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!