Масштабна атака окупантів на Львів. Що відомо

7483 0
Сьогодні Львів зазнав масової атаки російськими дронами і ракетами.
Фото: Андрій Садовий

Фото: Андрій Садовий

У пʼятницю, 29 грудня, Львів зазнав масованої атаки. Російські окупанти випустили «шахеди» та крилаті ракети по місту.

Атака на місто «шахедами»

Повітряна тривога у Львові та області розпочалась о 3:00 під час якої пролунали потужні вибухи. У місті працювала протиповітряна оборона. Згодом стало відомо, що у Львові виникло загоряння на обʼєкті критичної інфраструктури. Інформації про жертв не було. Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, понад десять «шахедів» атакували Львівщину. О 5:34 на Львівщині пролунав відбій повітряної тривоги.

Ракетна атака

О 7.06 на Львівщині знову пролунала повітряна тривога. О 8.02 голова Львівської ОВА Максим Козицький написав: «Ракети у напрямку Львівщини». О 8.20 у місті знову пролунали потужні вибухи. Опісля ще серію вибухів було чути у Львові.

Згодом стало відомо, що є влучання у житловий будинок у Львові. А в одному з ліцеїв міста сталася пожежа. Ймовірно, через падіння уламків ракет. 

Пізніше Максим Козицький уточнив, що ракета влучила у житловий будинок на вулиці Хоткевича у Львові. Через ракетний удар одна людина загинула, вісім поранених.

Андрій Садовий зазначив, що вибуховою хвилею пошкоджено житлові будинки. Є постраждалі: четверо людей з легкими травмами доставлені до лікарні святого Луки. Пошкоджено три школи та дитячий садочок.

«10 будинків зазнали руйнувань, деякі будинки взагалі – всі вікна повилітали, двері покрутило. Також школа комунальна, стіни залишилися, але всередині всі вікна повилітали, двері повилітали. Так виглядає, що канікули для дітей будуть продовжені», – сказав Андрій Садовий.

Як повідомив Tvoemisto.tv керівник управління освіти Львівської міськради Андрій Закалюк, від ракетної атаки постраждали чотири навчальні заклади, зокрема три школи та дитячий садок.

Фото: Андрій Закалюк

На місці працюють всі необхідні оперативні служби.

 

Станом на 10:30 год кількість постраждалих через ракетний удар зросла до 13. Четверо з них госпіталізували. Відомо про часткові руйнування у 13 житлових багатоповерхівках та двох школах. Багато пошкоджених автомобілів.

Станом на 10:35 кількість постраждалих у Львові зросла до 15.

На брифінгу щодо наслідків атаки перший заступник міського голови Андрій Москаленко повідомив, що на відшкодування вибитих вікон та дверей внаслідок ранкової ракетної атаки на Львів 29 грудня планують виділити близько 35 млн гривень з резервного фонду міського бюджету. 

Станом на 15:20 кількість постраждалих від обстрілів Львова зросла до 19. 

Станом на 15:45 внаслідок ворожої ракетної атаки постраждали 30 осіб, зокрема двоє дітей. 16 людей госпіталізували.

Зазначимо, вранці 29 грудня рф випустила приблизно 110 ракет по Україні. Від атаки постраждало більше 6 міст.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!