Масштабний урбан-парк та оновлений Центр творчості. Як зміниться простір на Погулянці

3523 0
На Погулянці планують створити комплексний громадський простір для відпочинку та творчості.
Фото: luxnet.ua

Фото: luxnet.ua

Наступного року на території Цетру творчості дітей та юнацтва Галичини, що розташований на вул. Вахнянина, 29, планують збудувати масштабний урбан-парк. Саму ж будівлю будуть відновлювати, аби пристосувати її до новоствореного парку, а також доповнити інтер’єр. Однак Центр й надалі функціонуватиме за своїм призначенням. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: Як три футбольні поля. У Львові збудують перший масштабний урбан-парк

На сьогодні у Центрі творчості працює чимало різних студій, де займаються багато дітей. З його слів, збудований урбан-парк буде своєрідного львівського формату. Оскільки будівля центру є цінною архітектурою радянського періоду, тому ландшафт, який створюватимуть навколо, має максимально апелювати до неї та доповнювати.

«Не йдеться про реконструкцію як таку. Площі центру є доволі великі, питання здебільшого у термосанації (утеплення будівлі – ред.) у місцях, де холодно, відбувається промерзання. Також потрібна заміна вікон, які архітектурно красиві, але з погляду термотехнічних характеристик не відповідають сучасним екологічним теплотехнічним стандартам. Тому буде проведено ремонт, аби відновити стан будівлі», – каже Антон Коломєйцев.

Додає, що міська рада вже провела кілька робочих зустрічей з керівництвом Центру творчості, а також з архітекторами, які займаються архітектурою радянського модернізму, щоб під час ремонтних робіт вдалося зберегти всі цінні елементи. Вже є напрацьований перелік завдань, роботи планують розпочати наступного року. Натомість загальний кошторис поки невідомий. 

Читайте також: Яким буде парк розваг, який планують звести поблизу Львова

Місце розташування для майбутнього урбан-парку поруч з Центром творчості на Погулянці обрали неспроста. Попри те, що має бути створений синергійний комплекс, є й інші аспекти, каже Антон Коломєйцев. Це доступність до локації з різних районів міста, також тут (біля Центру творчості) кінцева зупинка трамваю, локація розташована поруч з парком, наявність водного об'єкту. Крім того, це велика територія ЦТДЮГ, яка дозволяє облаштувати великий сучасний урбан-парк.

«Насправді там багато місця для облаштування парку. Площа перед будівлею, що нікои не використовувалася функціонально за призначенням. Власне, вона буде замінена урбан-парком. Також є велика територія разом з озером на задньому дворі Центру, і простір збоку будівлі. Додам, що вздовж вулиці Банаха є ще ціла смуга, яка належить до території комплексу і може бути використана під майданчик. Наразі тільки складаємо план», – пояснює Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, наступного року у Львові планують збудувати перший масштабний урбан-парк. За площею урбан-парк охопить територію приблизно трьох футбольних полів. Тут облаштують зони брейкдансу, боулдерінгу, скелелазіння, скейт-парку. Також будуть локації для найменших відвідувачів, де можна буде кататися на велосипедах та самокатах.

Будівництво парку здійснюватимуть за кошти з держбюджету з 20-відсотковим співфінансуванням з місцевих бюджетів. Сам ремонт будівлі Центру творчості, імовірно, проводитимуть за кошти міського бюджету. 

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!