Як долучитися до змін у Львові. Для мешканців роблять спеціальну програму

1422 0
Цьогоріч Майстерня міста відбудеться з 14 по 20 серпня у різних куточках Львова, а учасники події зможуть долучитися до квесту та виграти цінні призи.

Майстерня міста – це щорічний майданчик для розвитку залученості мешканців у змінах міста спільно з владою та громадськими активістами. Це відкрита територія для обговорень, дискусій, рішень та пропозицій з 2010 року. Незмінні організатори події КУ Інститут міста та залучені громадські організації.

Теми Майстерні переплітаються із основними викликами, з якими стикнулося наше місто від початку повномасштабного вторгнення росії та в останні роки.

«Основними темами Майстерні міста 2023 стане інтеграція ВПО, розвиток зв’язків з селами, які приєдналися до Львівської громади, соціальне підприємництво, підвищення обізнаності мешканців про вплив зміни клімату на наше місто, екологію та енергетичну незалежність»,  зазначає керівник Майстерні міста Дмитро Шевченко.

Програма Майстерні міста насичена екскурсіями, воркшопами, відкритими обговореннями та творенням твердих результатів – змінами та покращенням громадських просторів у місті руками мешканців. Окремою фішкою фестивалю стане Бібліотечний марафон – тиждень подій для дітей та дорослих у читальнях міста спільно з «ЦЕ – Центри Едукації».

Найцікавіші події Майстерні:

  • 14 серпня. У перший день Майстерні організатори запрошують мешканців долучитися до творення муралу на стіні прихистку для ВПО у Великих Грибовичах (Народний дім). У Стрийському парку відбудеться майстер-клас з розкладання наметів та облаштування побуду від партнерів події - мережі магазинів Gorgany, а на вул. Торф’яній, 25а відбудеться екскурсія на дахову сонячну електростанцію житлового будинку.

 

  • 15 серпня. У другий день Майстерні міста, у Smart бібліотеці (проф. Ковалика, 1) з 12 до 19 відбуватимуться події для дітей та батьків.

 

  • 16 серпня. Третій день буде насичений подіями від Феміністичної майстерні. Мешканці та гості міста зможуть відвідати майстер-клас із цифрових навичок, де команда Феміністичної майстерні навчатиме як користуватися найпростішими онлайн-сервісами у смартфоні. Також експерти та активісти зможуть долучитися до відкритого обговорення «Цифрові рішення для покращення життя та можливостей жінок-ВПО”. У медіатеці «Мультиплекс» (вул.Симоненка, 10) відбудуться події Бібліотечного марафону.

 

  • 17 серпня. У четвертий день Майстерні міста, мешканці зможуть долучитися до екскурсії Зашковом, Зарудцями та Завадовом і дізнатися більше про громади, які  долучилися до Львівської МТГ. Події від читалень міста відбудуться у бібліотеці №15 (вул.Повітряна, 88).

 

Також, з 17 по 20 серпня з 10 до 18 триватиме робота над озелененням простору на Підзамче разом з командою Urbanideas «Pidzamche: green acupuncture/ Підзамче: зелена акупунктура». Долучитися до ініціативи зможе кожен охочий. 

  • 18 серпня, п’ятий день Майстерні буде відбуватися на локації продовольчого банку «Тарілка», що на вул.Кульпарківська, 158. Цілий день команда спільно з мешканцями та усіма охочими буде створювати новий громадський простір поблизу Тарілки. Команда також підготувала екскурсії банком та лекцію і гру про соціальний бізнес від засновниці Тарілки. 

 

Для тих, хто хоче більше дізнатися про те як правильно збиратися у похід, команда магазину Shambala готує цікаву лекцію на локації. 

На завершення дня, команда Шпиталю Шептицького запрошує долучитися до тренінгу з надання домедичної допомоги

В URBAN-бібліотеці відбудеться відкрита презентація дослідження про соціальне житло та житло для ВПО у Львові та проєкту «сo-haty» з Івано-Франківська. А Департамент агломерації проведе відкриті обговорення з мешканцями про доцільність об’єднання Львова із довколишніми громадами.

19 серпня, у Парку культури відбудеться виставка безпородних собак «ПростоПес  не просто друг», де власники покажуть вміння собак, яких вони взяли з притулку. Зареєструватися для участі у виставці можна тут. Відвідувачі також зможуть ознайомитися із фотографіями чотирилапих, які перебувають у притулках. На локації буде присутнє анонімне безкоштовне тестування на ВІЛ/СНІД від БФ “100% життя”. Події від бібліотек відбудуться у Сенсотеці (вул.Уласа Самчука, 22).

В останній день Майстерні міста 2023, в просторі «Розсадник» (вул.Мушака,58) відбудеться безкоштовний воркшоп з в'язання від ініціативи VBRANI, де люди похилого віку будуть обмінюватися навичками та знаннями з гостями події. Організатори запрошують долучатися мешканців та внутрішньо переміщених осіб. 

Команда мережі магазинів Gorgany проведе майстер-клас зі спортивного орієнтування по місцевості по маршруту у парку Знесіння.

У Spilno бібліотеці (вул.І.Миколайчука, 1) мешканців району Збоїщ запрошують до відкритого обговорення про розвиток території. Також, кожен охочий, який бажає розвинути знання громадської участі зможе долучитися до гри UChange

Організатори Майстерні міста підготували квест з призами від партнерів події для учасників. Умови участі у квесті прості:

  1. Необхідно зареєструватися тут та отримати мапу квесту впродовж 12-13 серпня у Центрі туристичної інформації (пл. Ринок, 1).
  2. Бути на подіях Майстерні, долучатися до активностей та отримувати за це відповідні наклейки у мапі. Тверді результати (наприклад, вуличні меблі) будуть оцінюватися у 5 балів, а м’які (лекції, воркшопи тощо) – у 3 бали.
  3. Учасники Майстерні, які відвідали найбільше подій та зібрали найбільшу кількість балів, отримають шанс посісти призові місця та виграти спеціальні призи:
  • За 1 місце – набір мандрівника від експертів з туристичного спорядження Gorgany (рюкзак Osprey; намет, рушник та спальник Turbat; каремат Exped Flexmat, ліхтарик, інтегрована система та набір посуду, гермомішок та сублімати).
  • За 2 місце – сертифікат від мережі магазинів Shambala на 5000 грн.
  • За 3-5 місця – сертифікати від сервісу з прокату електросамокатів E-Wings на 1500 грн.
  • а 6-10 місця – парасольки T.B.Fruit і ТМ «Galicia» та футболки й екоторби Майстерні міста.

 

Ознайомитися із повною програмою Майстерні міста та зареєструватися на події ви можете за посиланням - https://linktr.ee/maisterniamistalviv

Захід проходитиме в межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Швейцарії.

Партнери події: Офіс Ради Європи в Україні

Друзі Майстерні міста: експерти туристичного спорядження Gorgany, лідер переробки фруктів та овочів в Україні та Європі T.B. Fruit та бренд соків прямого вижиму ТМ «Galicia», мережа магазинів туристичного спорядження Shambala, оператор прокату самокатів E-Wings.

Партнерська публікація

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!