Майже всі депутати Верховної Ради в січні отримали подвійну надбавку до зарплати

2123 0
На всі виплати депутатам у січні 2023 року витратили 19,4 мільйона гривень.
Фото: Верховна Рада

Фото: Верховна Рада

Майже всі народні депутати Верховної Ради – 396 із 415 – отримали 100% надбавки до свого посадового окладу «за інтенсивність праці» упродовж січня 2023 року. Про це повідомили в апараті Верховної Ради на запит «Української правди».

Середня виплата на одного депутата за січень 2023-го склала 48,8 тисячі гривень. Ця сума охоплює і сам оклад, і 100% надбавки, і варіативні виплати – за почесне звання, за науковий ступінь, кошти за відпустку, лікарняний чи службове відрядження. Найбільші виплати отримали спікер парламенту Руслан Стефанчук 78,9 тисячі грн та голова комітету парламенту у закордонних справах Олександр Мережко – 69,1 тисячі грн. Натомість найменші виплати у депутата з групи «Довіра» Валерія Лунченка – 4,9 тисячі гривень та в Олександра Дубінського – 5 тисяч гривень.

Читайте також: Нардепи повернули собі виплати та надбавки. Скільки тепер отримуватимуть обранці

З тих 19 депутатів, які не отримали надбавку за інтенсивність роботи, 17 взагалі не отримали жодних виплат за січень. Здебільшого це позбавлені мандатів депутати від забороненої «Опозиційної платформи – За життя». Загалом на всі виплати депутатам у січні 2023 року витратили 19,4 мільйона гривень – це майже удвічі більше ніж за аналогічний місяць торік. У січні 2022-го на виплати депутатам витратили 10,3 мільйона гривень.

Нагадаємо, народні депутати на засіданні Верховної Ради у липні підняли собі виплати та надбавки. Йдеться про проєкт постанови № 7561. Нардепи 308 голосами «за» підтримали цей документ. Ця постанова дозволяє народним депутатам отримати надбавку в розмірі, встановленому для членів Кабміну. 

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!