McDonald’s та СПА-готель. Що нового хочуть збудувати у Львові

2660 0
Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради презентували будівництво низки об'єктів. Зокрема, у Львові може з’явитися новий житловий квартал, кілька ЖК, готель, McDonald’s і ТЦ.
Умовне фото

Умовне фото

Житловий квартал на місці колишнього заводу

На місці колишнього ВАТ «Львівський експериментальний завод» хочуть збудувати житловий квартал та відкритий спортивний майданчик. Відповідний проєкт внесення змін до детального плану територій, обмеженої вул. Зеленою, вул. Півколо, вул. Жасминовою. 

На місці колишнього ВАТ «Львівський експериментальний механічний завод» хочуть облаштувати житловий квартал з прибудованими об'єктами громадського призначення, вбудованою КТП та підземним гаражем. Існуючий адмінбудинок хочуть реконструювати під апарт-готель з вбудованим дитячим дошкільним закладом. Загалом у житловому комплексі зможуть розмістити близько 500 квартир. 

СПА-готель у Брюховичах

У Брюховичах хочуть збудувати СПА-готель з вбудованими приміщеннями громадського призначення на розі вул. Курортна – Отця Іздрика. На першому поверсі буде невеликий ресторан, конференц-зали та фойе самого готелю. На другому та третьому поверхах розмістять 17 готельних номерів. У підземному поверсі облаштують укриття на 44 місця та СПА. Також зовні буде відкритий паркінг на 11 місць. 

Новий ЖК в історичній частині Львова

У Львові планують будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Харківській,12. 

Йдеться про ділянку, яка історично є незаповненою, але водночас вона має сформовану забудову на важливій для міста вулиці. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що «тут не йдеться про суттєві збільшення будівлі, а про те, аби коректно прописати висоту з точки зору самої відмітки даху, парапету».

McDonald’s у Рясному

На вул. Т. Шевченка, 311-Б планують нове будівництво торгового центру та закладу харчування з вбудованою трансформаторною підстанцією. Це територія Рясного, ділянка наразі у сільськогосподарському використанні. Біля ділянки поруч є Храм Пресвятої Трійці, а також заводи «Електрону».

Інвестор, який придбав ділянку, має пропозицію розмістити на частині ділянки McDonald’s з McDrive, а на іншій – торговий центр з урахуванням 50% забудови території. Також залишили ділянку під розташування скверу-променаду навколо торгового центру. Там планують облаштувати громадський простір із зеленою зоною та дитячими майданчиками. Біля McDrive буде стоянка на 44 машиномісця. 

Житло для сімей військових

На вулиці Студинського, що у Шевченківському районі міста, на замовлення Головного управління поліції у Львівській області планують звести житлові будинки з вбудованими приміщеннями громадського призначення, з автостоянкою та трансформаторною підстанцією. 

Проєкт передбачає будівництво житлового будинку для потреб Головного управління поліції у Львівській області, зокрема для сімей співробітників та учасників бойових дій. Площа земельної ділянки складає 0,2343 га. Будинок складатиметься з двох секцій на вісім і дев'ять поверхів із граничною висотою у 35 м.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!