Україна

В мережі обговорюють можливу відставку Залужного. Що відомо

1002 0
Наразі точної інформації щодо цього немає.

Мережею поширюється інформація про звільнення Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це пишуть анонімні канали в Telegram і окремі політики.

За даними джерел «УП» в РНБО, Міноборони, ОП, СБУ, указу про звільнення Залужного наразі немає:

«Його викликали і запропонували іншу посаду. Можливо, послом кудись підеш. Він відмовився. Указу немає»

Крім того, частина співрозмовників, дотичних до Ставки Верховного головнокомандувача, заперечила звільнення Залужного.

О 19.41 в Telegram-каналі Міноборони України заявили

«Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: Ні, це не правда».

Проте більше жодних уточнень щодо ситуації не надали. 

До слова, станом на 20.05 на сайті Офісу президента немає указу про звільнення.

В той же час, за даними джерел LB.ua, стверджують, що президент Володимир Зеленський таки вирішив звільнити головнокомандувача Валерія Залужного. 

О 20:13 в «УП» повідомили, що отримали коментар прессекретаря президента Зеленського Сергія Нікіфорова. На запитання щодо звільнення президентом Залужного він відповів: «Точно ні».

Довідка

Валерій Залужний народився 1973 року у Новоград-Волинському, що на Житомирщині. Після закінчення школи навчався в Одеському вищому об'єднаному командному училищі. З 1997 року на військовій службі. Згодом вступив на загальновійськовий факультет Одеського інституту Сухопутних військ. У 2007 році закінчив Національну Академію оборони України. Вже у грудні 2020 року успішно закінчив магістеріум Національного університету Острозької академії по спеціальності «Міжнародні відносини»

У 1997 році з відзнакою завершив навчання в інституті, після чого пройшов усі щаблі військової служби: командир взводу, командир навчального взводу, командир бойового взводу, командир навчальної роти, командир роти курсантів, командир батальйону. У 2007 році призначений на посаду начальника штабу—першого заступника командира 24-ї окремої механізованої бригади у Яворові Львівської області. На цій посаді успішно проходив службу впродовж двох із половиною років. Рішенням начальника Генерального штабу Збройних сил України 13 жовтня 2009 року призначений командиром 51-ї окремої механізованої бригади. На 2017 рік ― начальник штабу-перший заступник командувача військ Оперативного командування «Захід».

Станом на 2018 рік – начальник Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ-перший заступник Командувача об'єднаних сил. Від 9 грудня 2019 року призначений командувачем Оперативного командування «Північ», а з 27 липня 2021 року Залужного призначено новим Головнокомандувачем ЗСУ. 

Також додамо, що Валерій Залужний увійшов до списку 100 найвпливовіших людей 2022 за версією журналу Time.

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!