Медогляди військовозобов'язаних проводитимуть на базі цивільних медзакладів

1163 0
Держава впровадила новий пакет медпослуг у межах Програми медичних гарантій.
Фото умовне

Фото умовне

Медогляди військовозобов'язаних відтепер проводитимуть на базі цивільних медзакладів. Для цього в Україні впровадили новий пакет медпослуг у межах Програми медичних гарантій.

Джерело: МОЗ України

Держава фінансуватиме:

  • проведення медоглядів, що включатимуть лабораторні та інструментальні дослідження;

  • направлення за наявності показань в інші медзаклади та надання спеціалізованої медичної допомоги;

  • оформлення довідок та формування медичних висновків щодо стану здоров’я.

«Наразі 480 закладів подали свої пропозиції і 366-м із них підтверджена відповідність заявленим вимогам щодо кадрового потенціалу, переліку обладнання та наявності відповідних приміщень для проходження ВЛК», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv відвідало Медичний центр ЗСУ, щоби дізнатися, що там змінилося для поранених військових, яким раніше доводилося стояти у черзі з 800 людей до різних лікарів. На той час була нестача персоналу: усього один невропатолог та два хірурга, до яких черга сягала до 200 бійців на день. Вбиралень було недостатньо – дві на всю будівлю, а кабінети спеціалістів розкидані на шести поверхах. 

Однак після розголосу у клініці почали ремонт та впровадили електронну чергу. Там вже замінили вбиральні та створили умови для вільного пересування бійців на візках.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!