На Львівщині медсестри однієї з лікарень розпочали голодування. Фото

3185 0
Протестувальники вимагають, аби їх вивели з простою і вони приступили до роботи.
Фото: Трудова Галичина

Фото: Трудова Галичина

Медсестри лікарні відновного лікування №3, що у м. Соснівка на Львівщині, сьогодні оголосили акцію протесту і почали голодування. Вже майже рік вони перебувають у стані вимушеного простою через карантин, тому отримують лише 2/3 тарифної ставки. Про це Тvoemisto.tv розповіла медсестра та голова профспілки лікарні Ольга Іванчина.

Читайте також: Що буде із лікарнею у Соснівці. Громада не може дофінансувати заклад

За її словами, основна вимога медпрацівників, аби їх поновили на роботі і вони могли нормально працювати.

«Сьогодні на акцію протесту вийшли 26 медсестер лікарні відновного лікування №3. Ми не вимагаємо підвищення зарплати чи ще чогось. Наша основна вимога, аби нас вивели з простою і ми приступили до роботи», – каже Ольга Іванчина.

Як розповіла жінка, працівники лікарні не працюють ось уже 10 місяців. З 1 квітня до 12 липня вони були без збереження заробітної плати, далі був простій. Восени працівники повернулися на певний час до роботи, проте з 9 листопада всі знову у простої.

«Лікарня не працює через карантині обмеження в країні, бо планові госпіталізації заборонені. Але ж реабілітація не під забороною, а з НСЗУ у нас саме підписані договори на два пакети реабілітації – опорно-рухового апарату та неврологічного профілю. Проте люди на реабілітацію звертаються не до нас, а в інші заклади – Соснівську міську лікарню або Червоноградську чи Сокальську», – каже співрозмовниця.

Читайте також: Львівський завод ЛОРТА місяць простоював. У чому причина

За словами Ольги Іванчиної, на роботу виходить лише адміністрація. Працівники отримують лише 2/3 заробітної платні.

Наразі жодної відповіді від керівництва стосовно подальшої роботи протестувальники не отримали. За словами Ольги Іванчиної, їхня акція наразі безстрокова і поки не буде відповіді, звідти вони не підуть.

Ольга Шведа

Фото із Фб-групи Трудова Галичина



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!