Медзаклади на Львівщині дофінансують на майже 90 млн грн

1035 0
Додаткові кошти лікарні отримають на ремонт, придбання обладнання та зарплату.

Депутати Львівської обласної ради проголосували за виділення додаткових коштів комунальним медзакладам. Загалом дофінансування становить близько 90 млн грн. За ці кошти у деяких лікарнях планують завершити ремонтні роботи, ще частина піде на зарплати діючому персоналу та звільненим працівникам. Також медзаклади отримають гроші на придбання обладнання. Відповідне рішення депутати ухвалили на сесії 9 листопада. 

Читайте також: Пологовий на Некрасова у Львові може запрацювати ще цього року

Зокрема, Львівська обласна психіатрична лікарня отримає 2,5 млн грн на лікування хворих, які перебувають на примусовому лікуванні. На завершення пологового корпусу Львівської обласної клінічної лікарні виділили 3 млн грн, з них 1,25 млн грн – на придбання дороговартісних багатофункційних ліжок та 1,75 млн грн – для закупівлі медичних ліжок і ліжок для новонароджених. Крім того, на зміцнення матеріально-технічної бази обласної клінічної лікарні виділять 1 млн грн з бюджету Великолюбінської ТГ.

За 6 млн грн субвенції придбають лінійний прискорювач для онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру.

Понад 37 млн грн облрада передбачила на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для лікарень.

Для обласного клінічного перинатального центру виділили 3 млн грн, щоб закупити апарат УЗД експертного класу.

Також 3 млн грн отримає обласний кардіологічний центр на придбання рентген-трубки, що дозволить працювати ангіографічній системі.

Ще 3 млн грн тримає Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр для того, щоб купити апарат для низькопотокової гемофільтрації та системи водоочистки діалізних машин для відділення анестезіології  та  інтенсивної терапії. Такий апарат дозволить застосовувати екстракорпоральну детоксикацію та апарат «Штучна нирка».

Читайте також: Психічнохворим у львівській лікарні утричі врізали витрати на харчування. В чому причина

Обласний діагностичний центр отримає майже 2,5 млн грн на відеогастроскоп EG-299К для обстеження пацієнтів з хворобами кишково-шлункового тракту.

Обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи та обласній клінічній інфекційній лікарні облрада виділила понад 3,9 млн грн та понад 2 млн грн відповідно на оплату медичного кисню та медикаментів для лікування хворих на ковід. Крім того, на ремонт та виготовлення проєктно-кошторисної документації для забезпечення киснепостачання по 2,5 млн грн отримають обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих ім. Ю.Липи та обласна клінічна дитяча лікарня ОХМАТДИТ.

Ще майже 11 млн грн низка медзакладів отримає на виплату зарплат працівникам, в тому числі звільненому персоналу лікарні «Заклад», яка була приєднана до обласної клінічної психіатричної лікарні.

Загалом збільшення видатків з обласного бюджету отримали від перевиконання плану за 9 місяців на 6,1%. Відтак сума поповнення склала майже 140 млн грн. За обсягами дофінансування саме департамемент охорони здоров'я ЛОДА отримав левову частку від загальної суми. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!