Мережі АЗС погодилися знизити ціни на бензин

3646 0
Із грудня АЗС знизили ціни на бензин вже на 13%.

Найбільші українські мережі автозаправних станцій (АЗС) погодилися знизити ціни на пальне. Про це повідомляють у пресслужбі АМКУ за підсумками зустрічі з керівниками мереж АЗС, яка відбулася 31 березня.

Читайте також: За два тижні на Львівщині виявили 47 нелегальних заправок

«Учасники ринку дали ґрунтовні пояснення щодо поточної ситуації з ціноутворенням і більшість з них погодилися із висновками АМКУ про наявність потенціалу до подальшого зниження цін», – йдеться у повідомленні.

Підставою для зниження цін на бензин в Антимонопольному комітеті називають падіння світових цін на нафту та падіння оптових цін на пальне.

АМКУ працює на роздрібному ринку пального з грудня 2019 року. Там підрахували, що за цей час мережі АЗС знизили ціни на бензин вже на 13%.

«Але сьогоднішня зустріч із керівниками мереж АЗС підтвердили розрахунки Комітету – умови для подальшого зниження цін на бензини та дизпаливо справді є. І Антимонопольний комітет вітає мережі, які поділяють таку позицію», – додали в АМКУ.

Читайте також: Чи знизять мережі ціни на пальне. Думки експертів

Напередодні в Антимонопольному комітеті підрахували, що ціна бензину в Україні може впасти на 3-5 гривень за літр. Раніше в АМКУ повідомляли, що стежитимуть за цінами на пальне в Україні у зв'язку з падінням цін на нафту.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!