Називала українців «іудами» і «хохлами». Львівський суд покарав мешканку за нацворожнечу

1451 0
Жінку засудили до 5 років позбавлення волі.
Фото: Прокуратура Львівської області

Фото: Прокуратура Львівської області

На Львівщині жінка впродовж минулого року, використовуючи власний акаунт у забороненій соцмережі «Однокласники», розміщувала матеріали, у яких виправдовувала збройну агресію рф проти України. Також жінка поширювала інформацію, де підтримувала президента та військових рф.

Джерело: Прокуратура Львівської області

«Окрім того, фігурантка розміщувала дописи на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті. Зокрема поширювала текст наступного змісту: «Запомните, иуды Украинцы, Вам никогда Донбасс не покорить!»,  – йдеться у повідомленні. 

Також у своїх публікаціях жінка називала українців «фашистами», «хохлами», чим розпалювала національну ворожнечу та ненависть.

Читайте також: У Львові судили уродженку росії спершу на 5 років, а тоді пом’якшили покарання

За фактами порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності, релігійних переконань та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників жінці інкримінують ч. 1 ст. 161, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України. За ці дії їй призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Львівський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, який і призначив покарання жінці.

Нагадаємо, що львів’янин підтримував злочинні дії країни-терористки та закликав до змін меж суверенної України. За це йому загрожує позбавлення волі на 8 років з конфіскацією майна. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!