Мешканці Сокільників не хочуть приєднуватись до Львова та вимагають створити власну ОТГ. Відео

5953 3
Якщо ЛОДА ігноруватиме вимоги, мешканці сіл кажуть, що перекриватимуть автошляхи, які пролягають через Басівку, Сокільники та Годовицю.
Фото: Оксана Височанська

Фото: Оксана Височанська

Мешканці Сокільників, Басівки та Годовиці сьогодні, 18 листопада, пікетували Львівську ОДА, протестуючи проти примусового приєдання до Львова, натомість вимагають створити Сокільницьку ОТГ. 

Читайте також: Чи треба Львову об'єднуватись із селами та хто такі префекти

Автомобільна колона о 10:00 виїхала з Сокільників. Протестувальники зайняли проїжджу частину на вул. Винниченка.

Громада вимагає внести Сокільницьку ОТГ (Сокільники – центр, Басівка, Годовиця) у Перспективний план формування територій громад Львівської області. Пікетувальники зазначають, що неодноразово зверталися до ЛОДА з проханням переглянути Перспективний план. Під час пікету вони передали заступнику голови ЛОДА Василю Лозинському звернення із понад двома тисячами підписів від мешканців Сокільників та зазначили, що приєднання Сокільників до Львова вигідне лише забудовникам, які хочуть будувати великі ЖК на території села.

«Громада Сокільник виконала всі умови для добровільного об'єднання з громадами Басівки та Годовиці і подала до ЛОДА пакет документів. Ми найбільш економічно спроможна територіальна громада Пустомитівського району та одна з найбільш економічно спроможних в Львівській області , з гарно розвиненою інфраструктурою і саме тому об’єднуємось з завідомо біднішими від нашої громадами, щоб дати можливість розвинути потенціал Басівці і Годовиці», – кажуть активісти.

Сільський голова Сокільників Тарас Сулимко переконаний, що із цієї громади будуть брати приклад всі інші території.

«Ми так масово прийшли до цих стін для того, щоби почути позитивний висновок на схвалення нашого проєкту рішення щодо створення ОТГ з центром у селі Сокільники, яке приєднає села Басівку та Годовицю. Ми опитали для цього кожну родину. І сьогодні від чиновника, який тут (в ЛОДА) сидить, залежить завтрашня наша доля», – каже він.

Натомість перший заступник голови ЛОДА Василь Лозинський пояснив, що гуртуватися навколо ОТГ потрібно було ще 5 років тому і як приклад навів громади, які почали об’єднуватись ще на початку децентралізації. Також він додав, що висновки щодо конституційності створення Сокільницької ОТГ будуть розглядати у середу, 20 листопада.

Якщо ЛОДА ігноруватиме їх вимоги, мешканці сіл кажуть, що перекриватимуть ключові автошляхи, які пролягають через Басівку, Сокільники та Годовицю, перешкоджатимуть роботі львівського аеропорту та насосної станції, які частково розташовані на території Сокільників.

Читайте також: Великий Львів. Чи зможе місто об'єднати приміські села і розширити свої межі

Нагадаємо, під час дискусії в ефірі Tvoemisto.tv голова Сокільницької райради Тарас Сулимко сказав, що мешканці Сокільників не хочуть, аби їх поглинув Львів, як це було з Хуторівкою чи Боднарівкою.


Читайте також:
19 Листопада, 2019 10:52
666 ... не читав , не дивився , не знаю , як там починалось на Донбасі ... але ж ті, хто має знати -- знають ... і конкретно сепаратиські заяви-репортажі в ЗМІ без їхнього дозволу-благословіння не з'явилися б ...
18 Листопада, 2019 13:07
666 ... якщо події на Сході -- трагедія для України , то оті "сепаратюги сокільнянські" -- навіть не клоуни на цирковій арені , а конкретні придурки ... та по-любому -- такі "виступи" ні до чого доброго для України не приводять ...
18 Листопада, 2019 12:18
666 ... от і дожилися ... маємо своїх , галичанських сепаратистів ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!