Методику навчання від LEGO планують поширити на всі школи України

4053 0
Поки що за нею вчитимуться учні 100 пілотних шкіл, а з наступного року вона буде доступна для шкіл по всій Україні.
Фото: theconversation.com

Фото: theconversation.com

100 пілотних шкіл забезпечать методикою LEGO, а у другому півріччі 100 шкіл, де зараз реалізують в пілотний проект нового стандарту початкової освіти, отримають набори «Шість цеглинок». Ними мають забезпечити кожну дитину в експериментальних класах. Крім того, до перенавчання вчителів, що братимуть 2018-го перший клас нової української школи, долучаться тренери The LEGO Foundation, інформує прес-служба Міністерства освіти і науки.

За словами генерального директора The LEGO Foundation Джона Гудвіна, «Шість цеглинок» – це технологія навчання, яка допоможе учням тренувати пам'ять, розвивати моторику і творчо мислити. Через гру вони зможуть навчитися таким важливим, передбаченим НУШ умінням як, наприклад, вирішення проблемних завдань.

Читайте також: Не лише домашні завдання. Чого хоче нова школа від батьків та вчителів?

Натомість міністр освіти і науки Лілія Гриневич наголосила на тому, що в Україні хочуть змінити підхід до навчання у школах, тож нове обладнання і нові методики, зокрема й ті, що їх впроваджує компанія LEGO, будуть дуже потрібні учням та вчителям.

Для перенавчання 22 тис. вчителів, які наступного року братимуть перший клас, буде два модулі. Перший – для дистанційного курсу, який МОН планує запустити на початку 2018-го. У ньому презентують методики навчання через гру для початкової школи. Другий модуль буде розрахований на тренерів, які готуватимуть вчителів під час очного етапу. У ньому усі методики розглядатимуться на практиці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!