Київ

Метро на Виноградар запустять навесні 2024, – Кличко

1011 0
Раніше дві станції метро планували відкрити наприкінці 2024 року.

Будівництво гілки метро на Виноградарі планують завершити навесні 2024 року. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко.
 
«Проходимо питання з документацією; є фінансування та чіткий алгоритм дій. Весною наступного року ми відкриємо метро», – зазначив Кличко.
 

Нагадаємо, раніше керівник «Київського метрополітену» Віктор Брагінський вказував, що після коригування науково-проєктної документації, у вересні відновлять роботи з побудови метро на Виноградар, а до кінця 2024 року планують здати дві станції метро – «Мостицька» і «Варшавська». 

Зазначимо, будівництво двох станцій вже під час повномасштабного сповільнилося, насамперед через те, що багато робітників призвали до лав ЗСУ, блекаут та повітряні тривоги, у час яких працівники йдуть до укриттів.

Додамо, нині триває перший етап будівництва, яким передбачено продовження «зеленої» гілки від станції «Сирець» із ділянкою вилкового відгалуження у бік станції Виноградар та електродепо.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!