Межигір'я Януковича передали до Фонду держмайна та невдовзі нададуть статус парку-пам’ятки

1590 0
Кабінет Міністрів передав в управління Фонду держмайна конфісковані активи колишнього президента Віктора Януковича, у тому числі на території резиденції "Межигір’я".
Фото: Міндовкілля

Фото: Міндовкілля

Сьогодні, 3 березня, Кабінет Міністрів передав в управління Фонду держмайна конфісковані активи Віктора Януковича, в тому числі на території урядової резиденції «‎Межигір’я».

«ФДМУ готовий взяти на себе відповідальність за ефективне управління цим майном та забезпечити, щоб воно працювало на благо нашої держави та всіх громадян», — заявив Голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

Уряд прийняв розпорядження на підставі рішення Вищого антикорупційного суду від 12 грудня 2022 року і постанови Апеляційної палати цього ж суду від 4 січня 2023 року.

ФДМУ отримав в управління:

  • Центр відпочинку та здоров’я (Київська обл., Вишгородський район, с. Нові Петрівці);
  • готельно-ресторанний комплекс (Київська область, Вишгородський район, с/рада Сухолуцька, "Акація"),
  • житловий будинок загальною площею 825,8 кв. м (Київська обл., Вишгородський район, с. Нові Петрівці),
  • будинок загальною площею 619,6 кв. м (Київська обл., Вишгородський район, с. Нові Петрівці).
  • 100% ТОВ "Танталіт" і 100% ТОВ "Дом Лесника".
  • квартиру та 2 машиномісця в Києві, 3 будівлі, 1 житловий будинок.
  • дві земельні ділянки в Донецьку, нежитлові будівлі в Ялті та судно марки "Бриг" разом із двома автомобілями Toyota Sienna і Toyota Land Cruiser 100.

 

Кабмін доручив ФДМУ прийняти ефективні управлінські рішення стосовно цих об'єктів, включаючи їх подальшу приватизацію або оренду.

Повідомляється, що активи передали ФДМУ в управління до моменту їх включення до складу парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!