Міфи і правда про згоду на секс. Роз’яснення від Мін’юсту

4315 0
Юристи прокоментували окремі норми Закону «Про запобігання домашньому насильству», що користувачі соцмереж часто трактують неправильно.
Фото: theworldnews.net

Фото: theworldnews.net

В управлінні Міністерства юстиції у Львівській області пояснили, що таке насправді згода на секс і чи має вона часові обмеження.

В Мін’юсті кажуть, що мережею шириться багато міфів. Керівник львівського територіального управління Мін’юсту Тарас Грень пояснює, що ухваленням Закону, що набув чинності 11 січня, Україна приєднується до країн, де саме поняття зґвалтування як злочину пов’язане з концепцією добровільної згоди.

«Аналогічне законодавство діє в окремих штатах США, в Австралії, Англії, Іспанії, Швеції. Саме таку концепцію передбачають документи ООН. Нова концепція значно ефективніше захищає жертв зґвалтування, які боялися звертатись щодо цього», – каже Тарас Грень.

Читайте також: На Львівщині з'являться мобільні бригади допомоги постраждалим від насильства

Нагадаємо, Закон дає нове визначення терміну «зґвалтування» – тепер таким вважатиметься «вчинення дій сексуального характеру, пов’язані із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи».

Розвінчуємо інші міфи:


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!