Київ

Міндовкілля підтвердило забруднення водойм у Бучі та Ірпені

853 0
Активісти вимагають забезпечити в Бучі та Ірпені цивілізовану сучасну систему каналізування, яка унеможливлює забруднення навколишніх водойм і грунтів.
Фото: Зоря Приірпіння

Фото: Зоря Приірпіння

Учасники екологічної ініціативи ECO BUCHA отримали документ – відповідь Міндовкілля, у якому офіційно підтверджуються перевищення санітарних норм у відкритих водоймах Бучі та Ірпеня. Про це пише місцеве видання «Зоря Приірпіння».

Так, у документі вказується, що інспекція перевірила річку Буча та озера Земснаряд між містами Буча та Ірпінь і виявила засмічення річки твердими побутовими відходами. У річці виявлено перевищення вмісту амонію у 9,31 раза, фосфатів у 1,36 раза, заліза у 2,66 раза, ХСК у 3,13 раза, БСК-5 у 10,3 раза.

В озері Земснаряд  також зафіксовано перевищення показників ГДК, зокрема, амонію у понад 3,3 раза.

Також інспекція виявила, три труби на перехресті вулиць Сковороди та Технологічної в Ірпені, з яких ймовірно здійснюється скидання каналізаційних стоків.

Як вказали у міністерстві, інспекція звернулася до КОВА та КОДА з повідомленням про виявлені порушення, а також звернеться до обласної прокуратури.

Одразу після відбору проб активісти передали офіційного листа безпосередньо в руки заступниці Міністра охорони навколишнього середовища Олени Крамаренко.

Нагадаємо, раніше у КП «Ірпіньводоканал» заявляли, що КП «Бучасервіс» захопила каналізаційно-насосну станцію №4 на межі вул.Соборна, м.Ірпінь та вул.Грушевського м.Буча, яка нібито вийшла з ладу і тому  відбувається злив нечистот у річку Бучанку. Однак КП «Бучасервіс» стверджувало, що станція працює.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!