Міненерго змінить тариф на електроенергію для населення

5236 0
До кінця липня Міністерство енергетики повинне прийняти нову модель спецобов'язань, яка буде діяти з 1 серпня.
фото: tv.ua

фото: tv.ua

Міненерго розраховує запустити нову модель спецобов'язань (ПСО) щодо забезпечення електроенергією населення з 1 серпня. Про це повідомляє «Інтерфакс Україна» з посиланням на міністра енергетики Герман Галущенко.

«Буде нова модель. Думаю, ще днів 10, і будемо приймати», – каже він.

Міністр зазначив, що перенесення запровадження нового ПСО, що планували на 1 липня, було необхідним для вироблення оптимальної його моделі, що не дозволяла зробити волатильність ринку електроенергії.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

«Зараз ми більш-менш бачимо орієнтири, тому що в умовах волатильності, коли ціна електроенергії падала в деякі періоди і до 30 коп/кВт-год, ми не могли розрахувати нормальну модель, яка б стабілізувала «Енергоатом» і «Укркргідроенерго», – додав він.

При цьому він підтвердив намір ввести диференційовані тарифи в залежності від обсягу споживання.

«Ми не відмовляємося від тієї базової моделі, про яку говорили раніше. Наполягаємо на диференційованому підході: для вразливих споживачів буде одна ціна, для умовно багатих, які споживають більше,  інша», – пояснив він.

Нагадаємо, що востаннє Кабмін підвищував тариф на електроенергію 1 січня 2021 (до 1,68 грн / кВт-год). 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!