Київ

Міністр освіти підтримав ідею навчати школярів керувати дронами

844 0
Волонтери готові підготувати 1000 вчителів, які своєю чергою навчать 10 тисяч школярів керувати дронами
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий підтримав пропозицію керівниці ГО «Центру підтримки аеророзвідки» Марії Берлінської щодо тренувань вчителів, які, зокрема, навчатимуть школярів керувати дронами. Про це вони домовилися під час конференції hromadske «Муруємо вже!»
 

«Зараз [є] офіцери, яким по 19–20 років. Коли починалася моя війна, це були школярі. Їм зараз треба дуже швидко вчитися користуватися дронами, раціями, передавати інформацію тощо», — розповіла Берлінська.

Вона запропонувала міністру ввести до державної програми вже зі старших класів підготовку до управління базовими технологіями, якими рятуються українські захисники. 

Берлінська зазначила, що таким чином націю підготують до того, що росія рано чи пізно знову буде намагатися здійснити вторгнення в Україну, бо «це війна на роки».

«Ми забезпечимо повністю обладнанням, інструкторами. Державі не потрібно нічого, просто взяти цю програму та втілювати її. Тисяча вчителів, кожен із яких навчить 100 дітей, — і ми вже маємо сто тисяч», — додала вона.

«Цю роботу ми вже робимо, маємо ресурси на це, зокрема матеріальну базу, шкільні майстерні. Так, не маємо підготовлених фахівців. Ми почули пропозицію: вона із великим задоволенням приймається. Тому попрацюємо цього літа і доб’ємося швидких результатів», — відповів Лісовий.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!