Міністр освіти закликав обговорити питання скорочення кількості навчальних предметів у школі

1764 0
Оксен Лісовий закликав поділитися думками стосовно цього питання у коментарях і розповісти про досвід відвідування дітьми шкіл за кордоном.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий закликав обговорити питання кількості предметів, яку нині діти вивчають в школах України. Відповідний допис він опублікував в себе на на Фейсбуку і попросив батьків, вчителів ділитися думками на цю тему.

«Друзі, бачу активне обговорення щодо кількості предметів, яку вивчають школярі сьогодні в Україні. Є різні аргументи «за»скорочення та «проти». Поговорімо відверто. Два роки коронавірусу та рік повномасштабного вторгнення. Навантаження на дитину дуже високе: і психологічне, і розумове. Це і про велику кількість предметів, і про навчання онлайн, і про додаткові заняття, щоб надолужити втрачене», – йдеться в його повідомленні

Читайте також: Як перевести дитину на дистанційне навчання. Роз’яснення для батьків

Наприклад, у 7-9 класі діти наразі мають близько 20 предметів. Таку кількість, за його словами, складно засвоїти і без стресу та онлайн-навчання (подекуди без гаджетів, адаптованих навчальних програм тощо). Зрештою, діти все одно зосереджуються на тих предметах, які обирають для себе як пріоритетні. 

«Фактично, питання стоїть не стільки про те, скільки має бути предметів, а як оптимізовані навчальні програми, яке навантаження отримують діти на уроках і на домашнє опрацювання, в якій формі відбувається навчання», – каже він.

Згідно з Законом України «Про освіту» 2017, у старшій профільній школі, починаючи з 2027 року, діти зможуть обирати напрямок, за яким вони хочуть навчатися. Відповідно, це має змінити підхід з мультипредметності на конкретний профіль, який цікавий школяру чи школярці. Оксен Лісовий закликав поділитися думками стосовно цього питання у коментарях і розповісти про досвід відвідування дітьми шкіл за кордоном.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!