Міністр юстиції показав дизайн-ілюстрації нового Львівського СІЗО

1255 0
Новий слідчий ізолятор збудують за кошти, виручені від розпродажу в’язниць.

Міністр юстиції Денис Малюська показав, як виглядатимуть нове СІЗО у Львові всередині та ззовні. Його планують збудувати на вул. Збиральній. Фото дизайн-проєкту він опублікував у соцмережі.

Читайте також: У Львові визначилися, як виглядатиме нове СІЗО на Збиральій. Візуалізація

«Викладаю ілюстрації дизайну майбутнього Львівського СІЗО, проєктування якого знаходиться на фінальному етапі і який ми збудуємо за рахунок надходжень від Великого розпродажу в‘язниць», – написав він.

Нагадаємо, у травні у Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію для будівництва «Львівської установи виконання покарань №19» на 1000 місць на вулиці Збиральній. Вже у липні обрали переможця архітектурного конкурсу на проєкт будівництва слідчого ізолятора на вул. Збиральній.

Читайте також: SoftServe збудує у Львові на місці колонії креативний офісний кампус

Територія, призначена для будівництва, знаходиться у периферійній зоні міста, проте вона має сформований містобудівний контекст. На території СІЗО, окрім корпусів для ув'язнених, передбачаються медичний блок, спортивний зал, їдальня та окремі прогулянкові зони для чоловіків, майданчики для занять спортом.

Львів став одним із перших міст в Україні, де провели аукціон із продажу колишньої колонії №48 на вулиці Хуторівка,2. Колонію за понад 377 млн грн придбала компанія «Девелопмент інжиніринг сервіс», яка входить в групу компанії SoftServe. Вона планує побудувати тут офісний кампус. Частину коштів з продажу об'єкту залучать у будівництво нового СІЗО на вулиці Збиральній у Львові, щоб перенести туди слідчий ізолятор з вулиці Городоцької, де зараз неналежні умови для утримання. 

Містобудівні умови та обмеження на будівництво нового СІЗО виконавчий комітет Львова погодив у березні цього року.

Додамо, що архітектурне бюро Sulyk Architects засноване 2014 року Тарасом Суликом та Романом Суликом. Бюро розташоване у Львові та втілює досконалі рішення у сфері архітектури, інтер’єрного та ландшафтного дизайну в Україні та за її межами.

Фото зі сторінки Дениса Малюськи


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!