В «Дії» запустили опитування щодо символіки на щиті монумента Батьківщина-мати у Києві

1128 0
Опитування відбувається у додатку з 7 по 21 липня.
Батьківщина-мати. Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

Батьківщина-мати. Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

Міністерство культури та інформаційної політики разом з Мінцифрою запустили опитування про майбутнє символіки на щиті монумента Батьківщина-мати у Києві. Наразі там розташований радянський символ − герб СРСР. Про це повідомляють у Міністерстві культури та інформаційної політики України. 

Опитування проходитиме з 7 по 21 липня цього року в застосунку «Дія».

«Технічний процес звільнення монумента Батьківщина-мати від радянських пережитків досить непростий через питання безпеки. Важливо це зробити так, аби через зміну навантаження монумент не пошкодився. До цього мають бути залучені спеціалісти − інженери та архітектори. А поки вони займаються своїми справами, пропоную вам обрати, як саме ви бачите зміни», − пояснює міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

Громадянам пропонують відповісти на запитання: що будемо робити з гербом СРСР на щиті монумента «Батьківщина-мати»? Серед запропонованих відповідей такі варіанти:

  • залишити все, як є; 
  • зняти радянський герб і залишити щит чистим;
  • замінити на Тризуб − Державний Герб України.

 

Проголосувати зможуть українці старші 18 років, а результати будуть доступними після завершення опитування.

Додамо, монумент «Батьківщина-мати» розташований на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Він вважається найвищою скульптурою у Європі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!