Мінцифри хоче запустити проєкт з масової ліквідації непотрібних довідок

1451 0
Кажуть, в боротьбі з довідками не вистачає чітких комунікацій.
Фото: articulosit.wordpress.com

Фото: articulosit.wordpress.com

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров роздумує над запуском окремого національного проєкту з ліквідації непотрібних довідок для отримання різних послуг. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Міністр нагадав, що якраз напередодні Верховна Рада скасувала довідку про несудимість для реєстрації кандидатів у депутати на місцеві вибори.

«Це довідка – зайве нагромадження і ускладнення процесу. Десятки тисяч кандидатів. Черги, навантаження на сайт. Все, що могло лягти, – лягало. Такі рудименти потрібно викорінювати максимально з нашої з вами життя. Бігати повинні дані, а не люди», – пише міністр.

Читайте також: Львів у смартфоні. Які послуги доступні мешканцям міста онлайн. Перелік

Окрім цього, Михайло Федоров вважає, що в боротьбі з довідками не вистачає чітких комунікацій.

«Думаю запустити окремий нацпроект з масової ліквідації непотрібних документів для отримання послуг. Ми робимо це і так, але немає сфокусованого комунікаційного сигналу, який частіше сильніше впливає на чиновників, ніж закон», – додає він.

Нагадаємо, що напередодні в Україні скасували довідку про несудиміть для реєстрації кандидатів у депутати на місцеві вибори, які пройдуть 25 жовтня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!