Київ

Мін'юст почав конфіскацію заводу «Аерок» в Обухові, який належить російському олігарху

952 0
Власник сприяє веденню агресивної війни проти України шляхом сплати податків і зборів до державного бюджету рф у значних розмірах

Міністерством юстиції України подано до Вищого антикорупційного суду позов про конфіскацію заводу АЕРОК Інвестмент Дойчланд ГмбХ.

«7 липня 2023 року Міністерством юстиції України подано до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» до Публічного акціонерного товариства «Група ЛСР», за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: АЕРОК Інвестмент Дойчланд ГмбХ, Молчанова Андрія Юрійовича, Товариства з обмеженою відповідальністю «АЕРОК», - йдеться у повідомленні.

Пункт 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» передбачає стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі.

У Мінюсті додали, що ПАТ «Група ЛСР» сприяє веденню агресивної війни шляхом сплати податків і зборів до державного бюджету рф у значних розмірах, бере активну участь в іпотечних програмах із забезпечення житлом учасників, так званої, СВО, інвестує у будівництво житла для військовослужбовців рф.

У жовтні 2021 року бенефіціаром «Аерок» значилося російське ПАТ «Група ЛСР», основним власником якого є російський підприємець Андрій Молчанов.

У червні 2022 року Київська міська прокуратура за ініціативи Служби безпеки України арештувала активи компанії.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!