Мін'юст виставить на продаж в'язниці, у яких упродовж року нікого немає

1548 0
В міністерстві вважають, що потенційних покупців має цікавити земля під будівлями.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Міністерство юстиції України готує до продажу з аукціону низку в'язничних будівель, що протягом року не використовувались за призначенням. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Установи перебувають у поганому технічному стані. Але ми розуміємо, що покупець навряд чи захоче займатися цими приміщеннями саме як в’язничною інфраструктурою. Скоріше за все, відбудеться зміна їхнього цільового призначення і будуть побудовані нові приміщення», – каже заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Читайте також: Мін'юст пропонує подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. І це не жарт

За її словами, на продаж виставлені приміщення, в яких вже щонайменше рік не жили засуджені, а ці установи не функціонували як в’язниці. Вони свого часу були закриті, законсервовані, і наразі їх просто охороняють, обслуговують за рахунок державних коштів, але не як діючі в’язниці. Всю технічну інформацію про стан, площу приміщень, про земельні ділянки, на яких вони розташовані, в процедурі торгів потенційні покупці-інвестори зможуть отримати як учасники аукціону.

Об’єкти інфраструктури пенітенціарної системи підуть з молотка на електронних аукціонах через майданчик ProZZorro.Продажі. Стартова вартість об’єктів – це їхня балансова вартість.

Офіційно торги ще не починали – готують документи. Але, кажуть в міністерстві,хочуть залучити якомога більше потенційних покупців, тому оголошують про аукціони заздалегідь.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!