Місія МАГАТЕ розпочинає роботу на Чорнобильській АЕС

549 0
Наразі комісії МАГАТЕ вже присутні майже на усіх АЕС України.
ЧАЕС/фото з відкритих джерел

ЧАЕС/фото з відкритих джерел

Місія МАГАТЕ розпочинає роботу на Чорнобильській АЕС. За словами генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, постійна присутність комісій матиме змогу надавати технічну допомогу та допомагати зменшити ядерну небезпеку під час війни проти України.

«МАГАТЕ продовжує розширювати свою присутність в Україні. Сьогодні я відкрив Місію підтримки та допомоги МАГАТЕ в Чорнобилі. Наші експерти перебуватимуть на всіх АЕС України, щоб надавати життєво важливу допомогу з ядерної та фізичної ядерної безпеки в ці надзвичайно складні та відповідальні часи», – повідомив Гроссі. До цього Гроссі з місією побував на Рівненській АЕС.

Найближчими днями експертна місія також буде розміщена на Хмельницькій АЕС. Зазначається, що МАГАТЕ вже має постійну присутність чотирьох експертів на найбільшій в Україні Запорізькій АЕС.

«Дуже важливо бачити що Чорнобильська АЕС за рік після окупації повернулася до нормального життя, а більшість її функціоналу відновлено та нормалізовано», — зауважив Гроссі.

Гендиректор МАГАТЕ висловив сподівання, що станцію більше не буде окуповано, а група інспекторів не зазнає нападу. «Присутність МАГАТЕ на станції — це дуже хороший спосіб інформувати міжнародне співтовариство про будь-який розвиток подій і вживати необхідних заходів», — підсумував він.

Таким чином групи МАГАТЕ будуть постійно присутні на всіх АЕС України та Чорнобильському майданчику, тож агентство матиме близько 11-12 співробітників одночасно в країні.

Ігор Ющенко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!