У центрі Львова виділили ділянку для будівництва церкви УПЦ КП

7292 0
Вперше за сто років у центральній частині міста будуватимуть храм.
Скріншот аерозйомки "Варіанти"

Скріншот аерозйомки "Варіанти"

Сесія міської ради погодила виділення земельної ділянки релігійній громаді УПЦ КП для будівництва храму у Львові на вулиці Левицького (навпроти будинку № 67-а).

Земельна ділянка має площу 0,15 га. Вона розташовується в межах зони Г-4 – зони культурних, спортивних та релігійних комплексів. Будівництво православної церкви здійснюватиме парафія Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці.

Зазначимо, що проект детального плану території в районі вулиць Пекарської та Левицького був винесений на громадські слухання у вересні минулого року. Проектом передбачається, окрім будівництва церкви, облагородження паркової зони, влаштування мережі пішохідних алей та освітлення.

Читайте також: У центрі Львова вперше за сто років планують звести храм. Хто проти?

За словами настоятеля громади УПЦ КП Личаківського району отця Миколи Бобика, на першому поверсі церкви запланували недільну школу, а на другому сам храм. Тут планують надавати юридичну, психологічну допомогу, та організувати дитячі гуртки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!