Міські медичні заклади не можуть перевіряти водіїв на стан сп’яніння

3585 0
На це вони не мають правових підстав.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Міські медичні заклади не мають правових підстав надавати висновки про стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на слова начальника управління охорони здоров’я Володимира Зуба.

«Акт обстеження повинен підписати виключно лікар-нарколог, а у штатному розписі міських лікарень немає посади лікаря-нарколога, як і немає наркологічних кабінетів у їхній структурі, бо на цей вид медичної практики вони не мають ліцензії. Наш лікар може просто констатувати те, що він виявив, проте без підпису нарколога  акт медичного обстеження у суді не має жодної доказової бази», – говорить він.

Тим часом саме до міських лікарень – швидкої медичної допомоги та 8-ї – поліція найчастіше доправляє водіїв на виявлення стану сп’яніння. Проте, за словами Володимира Зуба, третинну медичну допомогу, до якої належить наркологія, надають виключно обласні медичні установи.

«Це чітко визначено розподілом повноважень – функціонування спеціалізованих медичних наркологічних закладів, зокрема, кабінетів з метою виявлення у водіїв стану сп’яніння, належить до компетенції обласної влади, це їх пряме підпорядкування і фінансування», – каже Зуб.

Як пише Zaxid.net, у січні у Львівському обласному наркологічному диспансері для службової перевірки закрили кабінет оглядів на стан сп’яніння, що на вул. Науковій, 49, який є структурним підрозділом спеціалізованого ОКЗ ЛОР «Львівський обласний медичний центр превенції та терапії узалежнень». Зараз він не працює, однак, зі слів Володимира Зуба, немає жодного офіційно оприлюдненого документу, який би підтверджував офіційне закриття спеціалізованого кабінету медичного огляду на вул. Науковій, 49.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!