Міськрада Львова зобов'язала мешканців прибирати за своїми собаками

10030 0
За ігнорування цих правил порушників збираються штрафувати на суму від 340 до 1320 гривень.
Фото: cesarsway.com

Фото: cesarsway.com

Сьогодні, 11 березня, міськрада Львова змінила правила благоустрою в місті. Так, до правил додали пункт, що зобов'язує містян прибирати екскременти за собаками, яких вони вигулюють.

Як ідеться у пояснювальній записці до ухвали, законодавство передбачає штраф у розмірі 20-80 податкових мінімумів за порушення правил благоустрою. Раніше містян зобов'язували прибирати за собаками лише ухвала депутатів ЛМР, тобто вони могли уникнути покарання. Тепер це питання регулюється законодавстом. Окрім того, в ухвалі ідеться не лише про власників собак, а й про людей, які їх вигулюють.

Читайте також: Твій пес — твоя купа. Як змусити власників тварин прибирати за своїми улюбленцями

Нагадаємо, прибирати за чотирилапими потрібно на будь-якій території: у під’їздах, на сходових клітках, у ліфтах, а також на доріжках, тротуарах, газонах, тобто у місцях загального користування.

Відтак, до 30 квітня департамент містобудування спільно з районними адміністраціями має представити кампанію для інформування мешканців міста про дотримання Правил благоустрою та можливих наслідків за їх недотримання.

До 1 квітня виконком ЛМР має ухвалити рішення про надання посадовим особам права складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення нового пункту правил благоустрою м. Львова.

Читайте також: У Львові планують облаштувати 75 майданчиків для прогулянки та вигулу собак

Окрім того, депутат Андрій Карбовник попросив дати протокольне доручення відповідальним особам, щоб привести станції для прибирання екскрементів до належного стану та знайти для них балансоутримувачів.

Нагадаємо, торік депутати ЛМР підтримали петицію містян про те, щоб зобов'язати власників песиків прибирати за ними під час вигулу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!