На орендарів частини колишнього кінотеатру «Львів» можуть подати до суду

2557 0
Орендарям дали час на перепланування до кінця травня цього року.

Орендарі частини будівлі у кінотеатрі «Львів», що на вул. Уласа Самчука, 8А у Стрийському парку, самовільно перебудували її, хоча вона належить обласній раді та є на балансі Львівського палацу мистецтв. Спеціальна комісія управління майном спільної власності ЛОР склала акт правопорушення та надала можливіть виправити це до кінця цього травня. Якщо цього не станеться, то складуть позов до суду. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив в.о. керівника управління майном комунальної власності ЛОР Андрій Білоус.

«Наразі склали акт правопорушення, дали попередження орендарям, аби вони виправили це правопорушення. Якщо до кінця місяця цього не станеться, то подамо позов до суду про примусове виправлення перепланувань», – пояснює Андрій Білоус.

Читайте також: Гривня за квадратний метр. Що відбувається з комунальним майном Львівської облради

Зазначимо, що депутати наголосили, що орендарі платять надто мало за орендовані площі. Орендарем частини будівлі, де проводили ремонтні роботи, є ФОП «Федак Ірина Ярославівна», яка займається наданням послуг мобільного харчування. За організацію видовищно-розважальної діяльності на 160 кв. м вона платить 10,4 тис. грн за місяць. Тобто 1 кв. м давньої будівлі в одному з головних парків міста коштує трохи більше ніж 65 грн. 

Водночас в тому ж Стрийському парку місто торік здало в оренду ротонду, вартість якої зросла на торгах з 10 тис. до 165 тис. грн за місяць. Ще один приклад – приміщення в парку на 14,4 кв. м, яке у березні цього року місто здало в оренду за 85 тис. грн, тоді як стартова ціна була майже 3,5 тис. грн.

Крім того, 16 травня у Львові на аукціоні знайшли нових орендарів для приміщення на вулиці Уласа Самчука, 14Б Будівлю, яка має площу 24,9 кв.м, здаватимуть в оренду за 100 101 грн щомісяця. 

Нагадаємо, що Львівська облрада має понад 800 тис. кв. м площ, більшість з яких належать комунальним установам. Невелику частину віддає в комерційну оренду. Tvoemisto.tv з'ясувало, що належить облраді у Львові, чи ефективно депутати використовують нерухомість та яка реорганізація може відбутися найближчим часом.
Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!