Політична реклама

П’ять місць у Львові, де небезпечно ходити та незручно їздити

2817 3
У Львові під час організації дорожнього руху пріоритетним вважають пішоходів, потім – велосипедистів, громадський транспорт і в останню чергу транспорт приватний. Місто намагаються зробити кращим для пішоходів, облаштовують велодоріжки, натомість водії приватного транспорту теж відчувають певні незручності.

Tvoemisto.tv спільно з громадськими активістами знайшло п’ять місць у Львові, де не зовсім зручно та безпечно водіям і, як наслідок, пішоходам.

1. Перехрестя вулиць Городоцька Гоголя. Зелене світло горить одночасно для двох напрямків транспорту та для пішоходів через вул. Городоцьку.

 

Print Screen з презентації, підготованої громадськими активістами

Як розповів tvoemisto.tv заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Сергій Журбенко, це питання розглядалося на засіданні комісії з безпеки руху у квітні. Відтак для пішоходів вирішили заборонити перехід через вул. Городоцьку з боку вул. Гоголя. Для цього незабаром встановлять пішохідне огородження.

«Ніде у європейській практиці немає такого, щоб переходи влаштовувалися з усіх чотирьох сторін перехрестя. Хоча б один проїзд повинен бути без пішоходів», – додав Сергій Журбенко.

Влітку комісія з безпеки руху перевірить, чи ці зміни внесені в організацію дорожнього руху. Після змін схема руху виглядатиме так.

 

 

2. Конфліктне перехрестя вулиць Лепкого – Листопадового Чину. На цій ділянці фаза зеленого світла горить одночасно для транспорту та для пішоходів.

 

Print Screen з презентації, підготованої громадськими активістами

«Тут пройшла зміна дорожнього руху, по Лепкого помінявся напрямок. Тут дійсно проблемно. Ми це питання винесемо на комісію», - пообіцяв Сергій Журбенко. До слова, засідання комісії з безпеки руху відбуваються щомісяця.

3. Зупинка на вулиці Сахарова біля трамвайного депо. Вона облаштована так, що автомобілям неможливо об’їхати громадський транспорт, який тут зупиняється, оскільки на розмітці суцільна лінія. Окрім того, на перехресті  вулиць Сахарова – Героїв Майдану – Коперника – Вітовського часто утруднений рух та утворюються затори.

 

Фото з презентації, підготованої громадськими активістами

За словами Сергія Журбенка, зупинка на цьому місці несанкціонована, насправді маршрутки повинні зупинятися в кінці вул. Коперника. Але це місце для пасажирів є зручним і заборонних знаків тут немає, відтак, якшо інший транспорт може об’їхати, то маршрутки зупиняються. Однак скасовувати зупинку тут наразі не будуть, оскільки скарг від львів’ян на те, що вона заважає руху транспорту, не було. Якщо будуть скарги – зупинку заборонять.

Саме перехрестя вулиць Сахарова – Героїв Майдану – Коперника – Вітовського та вул. Нечуя-Левицького планують відремонтувати і влаштувати тут круговий рух. Однак цьогоріч грошей на ремонт не виділили.

4. Перехрестя вул. Сихівська – пр-т. Червоної Калини (кільце біля кінотеатру ім. Довженка) регулюється світлофором частково, не з усіх боків. Через це їздити водіям тут не зовсім зручно, нерідко трапляються ДТП.

 

Print Screen з google maps

У рамках проекту «Трамвай на Сихів» запланована нова схема цього перехрестя. Як запевнив Сергій Журбенко, тут буде нове видовжене кільце і світлофори з усіх сторін. До того часу щось змінювати на цій ділянці дороги Сергій Журбенко вважає недоцільним.

5. На вулиці Франка, 7 облаштували зупинку громадського транспорту навпроти виїзду з двору. Ця зупинка є проміжною між зупинками «Вулиця Зелена» та зупинкою на площі Соборній. Тут зупиняються трамваї та маршрутки і вони повністю перегороджують виїзд з двору, а також спричиняють затори на вул. І. Франка. 

 

Фото tvoemisto.tv

За словами Сергія Журбенка, комісія з безпеки руху погодила тимчасово облаштувати тут зупинку і через три місяці подивитися на результат. Згодом комісія визнала доцільним залишити тут зупинку, адже відстань між зупинками «Зелена» та «Підвальна» дуже велика. А згідно з нормативами зупинки повинні бути на відстані 250 – 300 м.

«Хоча це найвужче місце, іншого тут просто не знайти. Якщо на Соборній робити, там потрібен якийсь додатковий майданчик для висадки пасажирів, звуження смуг. Витратяться кошти, але це не буде мати ефекту», – прокоментував Сергій Журбенко. Тож зупинка тут залишиться.


Читайте також:
2 Червня, 2014 12:11
Андрій 1. На карті проблемне місце направо від Гоголя, а "проблема" з пішохідним переходом "вирішується" зліва. Щось не те...
2. Що за коментар??? По Лепкого напрямок не змінювався.
3. Зробіть кишеню, бо зупинка там дійсності зручна і потрібна.
4. ОК.
5. Зупинка потрібна але на перехресті з Пекарською. Якраз по 500 м. між іншими зупинками.
30 Травня, 2014 23:14
пасажири 200-300МЕТРІВ.ПІШКИ ПРОХОДЯТЬ!всі!
30 Травня, 2014 22:36
львів'янин Де ви в Європібачили зупинки трамваю кожних 250-300 м??? Совок якийсь, а не нормативи!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!