Між Україною та росією відбувся ще один обмін загиблими. Серед них – оборонці «Азовсталі»

1277 0
Обмін відбувся за формулою «50 на 50».
Батальйон "Азов" на заводі "Азовсталь"/Фото: Дмитро Козацький

Батальйон "Азов" на заводі "Азовсталь"/Фото: Дмитро Козацький

На лінії фронту в Запорізькій області відбувся обмін тілами загиблих військових між Україною та росією за формулою «50 на 50». Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Відповідної домовленості було досягнуто в результаті переговорів за участі Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олега Котенка», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що з 50-ти наших захисників 37 – героїчні оборонці «Азовсталі».

Читайте також: До Києва привезли тіла загиблих захисників «Азовсталі»

Нагадаємо, що 7 червня до столиці передали 160 тіл загиблих українських військовослужбовців із заводу «Азовсталь» в Маріуполі. Третина з них – «азовці». Перед тим Україна з росією обміняли військових за формулою «160 на 160».

Також додамо,  що за словами президента України Володимира Зеленського, у російському полоні перебувають понад 2,5 тисячі захисників «Азовсталі». Визволенням цих полонених займається розвідка Міністерства оборони. Він наголосив, що не сприймає серйозно слова росіян і бойовиків «ДНР» про наступну долю полонених, і вважає це лише піаром. Окрім того, зауважив, що, на його думку, окупантам невигідно вдаватися до тортур щодо бійців з «Азовсталі», оскільки ті стали «публічними полоненими».


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!