Між українськими і польськими митниками хочуть запровадити електронний обмін даними

1618 0
На митних пунктах пропуску можуть запровадити електронний обмін інформацією. Про це інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Невдовзі на пунктах пропуску через українсько-польський кордон у Львівській області планують запровадити електронний обмін інформацією про транспортні засоби, що перетинають митну територію обох держав. Таке нововведення дозволить синхронізувати спільні дії український та польських митників. Зокрема, у такий спосіб в експериментальному режимі вже працював пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне».

Читайте також: Що можна перевозити через кордон. Правила України та Польщі

«Співпраця з митними органами Республіки Польща полягає не лише у розбудові кордону, а й у впровадженні спільних проектів. Одним з таких був експеримент, коли львівські митники автоматично отримували інформацію від польських колег про транспортні засоби, що перетинають кордон», – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Читайте також: Для українців полегшили прикордонний рух з польщею. 5 змін

Нагадаємо, польський уряд ухвалив виділити Україні кредит розміром 100 млн євро на будівництво нових прикордонних переходів. За ці гроші Україна має купити товари та послуги у польських підприємств. Угоду між двома урядами підписали у середу, 9 вересня. Спеціально для Tvoemisto.tv начальник відділу дорожнього господарства Львівської ОДА Надія Ситник розповіла, на що попередньо планують використати кошти

Опублікувала Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!