Міжнародна комісія вирішуватиме, чи безпечний дитячий майданчик у парку Франка

2457 0
Головне недоопрацювання – немає промаркованих вікових зон.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Наступного тижня на новий дитячий майданчик «Лис Микита» у парку Франка завітає міжнародна комісія, яка визначить, чи відповідає він міжнародним стандартам безпеки. Про це повідомила у коментарі Tvoemisto.tv голова ГО «Батьки в дії» Юлія Гвоздович.

«До цього часу Львівська міська рада мусить додати линви (канати) до центрального переходу між ігровими елементами. Також додаткові линви з'являться у лазанках для менших дітей, щоб можна було триматися руками. З виробником обладнання є домовленість розробити більші вікна, щоб можна було бачити дітей ззовні», – пояснює активістка.

Головне недоопрацювання, за її словами, що немає промаркованих вікових зон. Не всі елементи є безпечні та доступні для користування дітей будь-якого віку. Майданчик ще не був офіційно відкритий, це станеться лише за тиждень. Тому таблички з віковим обмеженням ще у процесі виготовлення. Вони будуть розміщені на рівні зору дітей, щоб вони самі могли побачити, для якого віку ігрова конструкція. Наприклад, до головної металевої гірки стоятиме обмеження 8+ років.

Читайте також: У парку Франка – новий дитячий майданчик. Чи безпечний він для дітей

Обхід парку здійснюється три рази на день, каже Юлія Гвоздович. Працівники мусять також подбати про те, щоб з’їзди з гірок були доглянуті. Там створять безпечніше місце для приземлення.

Зазначимо, що майданчик викликав дискусії, зокрема, багато батьків вважають, що він є небезпечним для дітей. Зокрема, активістка ГО «Батьки в дії» Христина Одуха вказує, що він недостатньо обладнаний, де пояснює це у нашому матеріалі.

Нагадаємо, що 1 травня 5-річний хлопчик впав на дитячому майданчику «Лис Микита», який розміщений у парку Франка, та зламав стегно.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!