Міжнародний фестиваль «Контрасти» «зібрав» у Львові 48 композиторів світу

1792 0
Фестиваль тривав 10 днів. Його почесним гостем був польський ансамбль Kwartludium.
Фото: Анастасія Іванова

Фото: Анастасія Іванова

У Львові відбувся 26-й Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти», який традиційно організовувала Львівська національна філармонія. Фестиваль тривав 10 днів впродовж 25 вересня – 4 жовтня.

У програмі було двадцять подій симфонічної, камерно-інструментальної, електроакустичної та вокальної музики. У подіях «Контрастів» взяли участь музиканти з України, Польщі та Німеччини.

«Тема цьогорічного фестивалю – «Метаморфози-2020»: у світі, який раптово змінився, ввівши в наше життя поняття «до карантину», сучасне мистецтво стає в аванґарді змін, трансформацій і метаморфоз нашого повсякдення», – зазначили у Львівській національній Філармонії.

У програмі «Контрастів» прозвучали 56 творів 48 композиторів з різних куточків світу. Гостем фестивалю був польський ансамбль Kwartludium. Закриття Фестивалю відбулось 4 жовтня під батутою польського диригента Вінсента Козловського. У програмі концерту у виконанні Струнної групи Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії звучала композиція Ріхарда Штрауса «Метаморфози».

Вже втретє під час «Контрастів» відбувалися Міжнародні майстер-класи нової музики COURSE. Цьогоріч у майстер-класах взяли участь шість композиторів з України, Туреччини та Китаю. Твори, написані під час майстер-класів, прозвучали у виконанні київського колективу Ensemble Nostri Temporis 3 жовтня в Концертному залі Людкевича.

Партнерська публікація

Фото: Анастасія Іванова

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!