«Мобілізація має відбуватися з 20 років», – голова фонду «Повернись живим»

1575 0
Чмут зазначив, що зниження призовного віку до 25 років – це пізно.
Тарас Чмут, фото: Facebook

Тарас Чмут, фото: Facebook

Голова благодійного фонду «Повернись живим» Тарас Чмут вважає, що мобілізації мають підлягати українці, які досягли 20-річного віку. Про це він сказав в інтерв'ю «Українській правді».

«Я зараз скажу жахливу фразу, після якої це інтерв'ю дуже змінить все навколо. Але, на мою думку, мобілізація має відбуватися з 20 років уже. Ми занадто багато втратили часу», – заявив він.

Відповідно Чмут зазначив, що зниження призовного віку до 25 років – це пізно.

«Нам треба ухвалювати непопулярні рішення, або в майбутньому нас чекатимуть ще більші проблеми», – підсумував очільник фонду «Повернись живим».

Нагадаємо, 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років, який Верховна рада схвалила у травні 2023 року.

Ззаначимо, Верховна Рада України ухвалила у другому читанні закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. Що передбачає закон про мобілізацію читайте за посиланням.

Детальніше про те, що змінить законопроєкт 10449 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку; на що варто звернути увагу; які питання спричиняють найбільші дискусії, Tvoemisto.tv запитало в Ярослава Жукровського, адвоката, юридичного консультанта Центру допомоги військовим та їхнім сім’ям. Читайте за посиланням

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!