Мобілізованих у росії відправлять на передову з мінімальною підготовкою, − британська розвідка

967 0
Вони, ймовірно, постраждають від високого рівня виснаження.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Поспіх, з яким російська влада проводить мобілізацію власного населення для війни в Україні, свідчить про те, що більшість мобілізованих кинуть на передову з мінімальною підготовкою. Про це повідомляють у розвідці в Міністерства оборони Великої Британії.

Читайте також: Мобілізація в росії. Що це означає для України

«На військові бази почали прибувати перші частини призваних за частковою мобілізацією в росії. Вже видано багато десятків тисяч призовних листів. Тепер росія зіткнеться з адміністративною та матеріально-технічною проблемою, щоб забезпечити навчання військ», − йдеться у повідомленні.

У Міноборони Британії зауважили, що на відміну від більшості західних армій, російські військові проводять початкову підготовку солдатів нижчого рівня в межах своїх призначених оперативних підрозділів, а не в спеціальних навчальних закладах.

Як правило, один батальйон у кожній російській бригаді залишається в гарнізоні, якщо інші два будуть розгорнуті, і може надати інструкторів для навчання новобранців. Однак на практиці росія нехтує цим правилом, розгортаючи всі три батальйони у зоні бойових дій в Україні, зазначили у міністерстві.

«Відсутність військових інструкторів і поспіх, з яким росія розпочала мобілізацію, свідчить про те, що багато призваних військ будуть розгорнуті на передовій з мінімальною відповідною підготовкою. Вони, ймовірно, постраждають від високого рівня виснаження», − заявили в британському МО.

Читайте також: Росіяни змушують українських полонених голосувати на псевдореферендумі

Нагадаємо, президент росії володимир путін оголосив про часткову мобілізацію у росії і «підтримку» фейкових референдумів на захоплених територіях. Окрім цього, у своїй промові він знову розповідав про «неонацистів», «бандерівців», «звірства київського режиму», як це робив 24 лютого, коли оголошував початок «спеціальної воєнної операції». 

Додамо, що в Інституті вивчення війни припускають, що росія готується до примусової мобілізації українських військовополонених, що є порушенням Женевської конвенції.

Софіко Векуа
_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!