Модульне містечко зі Стрийського парку планують перемістити, – Садовий

4339 0
Також будиночки для переселенців планують переобладати, щоб вони функціонували взимку.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Модульне містечко у Стрийському парку Львова, збудоване для переселенців планують перемістити на іншу локацію. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв'ю Укрінформ. 

«Ми перемістимо локацію зі Стрийського парку і розширимо можливості проживання на Сихові та на вулиці Пулюя. Також ми з нашими польськими партнерами переобладнуємо ці будиночки, щоб функціонувати і взимку», – сказав він.

Читайте також: Деякі модульні будинки для переселенців у Львові планують переформатувати до зими

Нагадаємо, модульне містечко у Стрийському парку Львова відкрили 19 квітня, де могли проживати 350 вимушено переміщених осіб. Тvoemisto.tv розпитало їх про умови проживання в модульних будинках, їхнє ставлення до львів'ян та про те, яким вони бачать своє майбутнє.

До зими планують переформатувати будинки у деяких контейнерних містечках Львова, де мешкають переселенці. Зараз розглядають низку варіантів, а також комунікують з поляками, які на початку повномасштабної війни віддали свій військовий резерв. У програмі «Тема тижня» головний архітектор Львова Антон Коломєйцев казав, що в березні-квітні люди, які жили у модульних містечках, використовували обігрівачі – у стелях, стінах ці контейнери мають якісний теплоізоляційний PIR –матеріал із тими ж властивостями, що й товстіший. Їх можна використовуватися взимку.

Однак частково контейнери можуть розібрати, переформатувати, достикувати новими секціями контейнерів і використати як зимовий варіант, де є спільний коридор. Зараз працюють над цим, комунікуючи з поляками. Паралельно має відбуватися адаптація до зимового проживання – є санаторії, інші об’єкти.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!