Київ

Московський піп на Київщині матом лаявся на громадян, які прийшли до церкви

4122 0
Парафіяни вирішили перейти в ПЦУ, але "священники" УПЦ МП не хочуть віддавати храми
Фото: Скриншот

Фото: Скриншот

У православних храмах в Переяславі на зелені свята проходили служби, але у Свято-Успенському соборі та Свято-Троїцькому храмі міста служби не було. Тамтешні священники з УПЦ МП сварилися з містянами. Про це пише місцеве видання Proslav.

З середини минулого тижня на території храмів відбувалися запеклі й, подекуди, безцензурні сутички священників й парафіян храмів з правоохоронцями.

З розповідей очевидців, на світанку першого дня літа «промосковські» священники «забили в набат» – повідомили про факти заміни замків поліцію та мобілізували ревних вірян на захист святинь.

Місцеві мешканці фіксували на камери смартфонів геть не святі емоційні діяння «ігумена» Архангело-Михайлівського монастиря «архімандрита» Антонія (Пономаренка).

«Вы почему стоите?», – звертається до правоохоронця «архімандрит» Антоній (Пономаренко)

«Шо ти знімаєш!?», – викрикує з натовпу ймовірно прихильниця московського патріархату.

«Ви знаєте, що не можна знімати у храмі?» – говорить чоловік з натовпу. 

«Не снимай меня, тварь! Бл*ть, не снимай, паскуда! Ты меня знаешь!» – звертається до людини зі смартфоном «архімандрит» московського патріархату Антоній (Пономаренко).

Священник УПЦ (МП) додає з погрозою: «Я скажу, коли прийде час».

Поруч з Свято-Успенським собором було відносно спокійно. Навпроти православної святині знаходиться ще один сумнозвісний памʼятник «Переяславської ради». Він був встановлений радянською владою, як нагадування про «довгу дружбу України з країною-агресоркою росією».

На тому ж місці 21 червня 1992 року українське козацтво на чолі з гетьманом Вʼячеславом Чорноволом скасувало присягу московському цареві, дану Богданом Хмельницьким, частиною старшини та козацтва 8 січня 1654 року.

На честь цієї події в кількох десятках метрів від храму встановлено памʼятну дошку, яка станом на сьогодні є побитою молотком. Такі дії можуть бути притаманні для прихильників «русского міра», але хто це зробив та коли не відомо.

Нагадаємо, минулого року у червні відбувалися збори щодо переходу релігійної громади Храму на честь Пресвятої Трійці (Свято-Троїцької церкви) й Свято-Успенського кафедрального собору до лона Православної Церкви України. У підсумку зібрання по Троїцькій церкві за таке рішення висловилося 88 жителів міста, проти – 2. Щодо Успенського собору таке рішення підтримали 136 осіб. Наразі тривають судові розгляди.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!