Не плутати з батьком. Що ви знаєте про львівського Моцарта

3573 0
Tvoemisto.tv підготувало для вас декілька питань про молодшого сина геніального австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта – Франца Ксавера, який колись жив і творив у Львові. За місяць у Львові стартує фестиваль класичної музики, названий на його честь.

Рівно за місяць у Львові розпочинається міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt. 13 липня, у Палаці Потоцьких урочисто відкриють фестиваль, який триватиме 10 днів на різних локаціях міста.

Львів’яни зможуть почути відомих оперних співаків, симфонічні та камерні концерти, а також прем'єру постановки опери «Алкід» українського композитора Дмитра Бортнянського.

Фестиваль, що вперше відбувся у Львові минулого року, був названий на честь Франца Ксавера Моцарта – молодшого сина геніального австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта. У 17 років він переїхав з Відня до Галичини, де працював приватним вчителем музики у кількох шляхетних родинах. У 1811 році Франц Ксавер Моцарт переїжджає до Львова, де працював багато років та започаткував першу музичну школу в місті.

Читайте також: 10 фактів про львівського Моцарта

Готуючись до фестивалю, Tvoemisto.tv пропонує львів'янам перевірити, що вони знають про життя Моцарта у Львові.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!