МОЗ готове подати заявку, щоб ВООЗ направила в Україну медиків

1764 0
Йдеться про медиків екстреної медичної допомоги.
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

Міністерство охорони здоров'я проситиме у Всесвітньої організації охорони здоров’я медиків на допомогу. Про це в інтерв'ю Українському радіо заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте також: В Україні помер лікар з білборда, який боровся із коронавірусом. Як так сталося

«Всесвітня організація охорони здоров’я як координатор приймає заявки про те, кому потрібні медичні працівники. Ми зараз говоримо, що ми готові розглядати та співпрацювати з ними щодо екстреної медичної допомоги. Я не кажу зараз тільки про ковідних хворих. Коли збільшується кількість викликів на екстрену медичну допомогу щодо ковіду, то збільшується час доїзду цієї бригади, яка задіяна сьогодні на ковід, до іншої патології, де треба також невідкладна допомога», – розповів Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що раніше головний санітарний лікар заявив, що МОЗ розробило механізм оперативного залучення медпрацівників на контрактній основі до закладів охорони здоров'я, де лікують пацієнтів з Covid-19. Йдеться про медиків, які виявлять добровільне бажання підписати відповідний контракт.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!