МОЗ оновило перелік країн, після повернення з яких потрібна самоізоляція

4413 0
Україна за захворюваністю також увійшла в «червону зону» з показником 59,7 на 100 тис. населення.
Фото: EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Фото: EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Міністерство охорони здоров’я опублікувало оновлений список країн «червоної зони», після прибуття з яких необхідно пройти обсервацію або зробити ПЛР-тест. Про це йдеться на сайті МОЗ.

Читайте також: У Держприкордонслужбі пояснили правила в’їзду для громадян та іноземців. Відео

Зокрема, в «червону зону» увійшли країни, в яких, станом на 3 липня, показник захворюваності на коронавірус перевищує 40 на 100 тис. населення.

У списку досі залишаються Катар, США, Вірменія, Перу, Бахрейн, Бельгія, Оман, Білорусь, Кувейт, Сан-Томе і Принсіпі, Французька Гвіана, Сінгапур, Бразилія, Майотта, Росія, ОАЕ, Мальдіви, Чилі, Панама, Болівія, Португалія, Молдова, Саудівська Аравія, Еквадор, Габон, Північна Македонія, Франція, Домініканська Республіка, Канада, Екваторіальна Гвінея, Кабо Верде, Гондурас, Гвінея-Бісау, Колумбія, Південна Африка, Аргентина, Бангладеш, Азербайджан і Гватемала.

В оновлений список увійшли також Ізраїль, Казахстан, Теркс і Кайкос, Сейшельські острови, Боснія і Герцеговина, Киргизстан, ЦАР, Мавританія, Ірак, Мексика, Палестина, Суринам, Єгипет, Коста-Рика, Пакистан, Чорногорія, Антигуа і Барбуда, Люксембург, Гаїті і Сальвадор.

При цьому з «червоної» в «зелену» зону перейшли Сан-Марино, Нідерланди, Джибуті, Кайманові острови, Афганістан, Італія, Ліхтенштейн. Дані по Великобританії, Іспанії і Швеції, які раніше були в «червоній» зоні, у МОЗ відсутні.

Україна за захворюваністю також увійшла в «червону зону» з показником 59,7 на 100 тис. населення.

Читайте також: Двох українців, які перелізли через паркан у Шегинях, оштрафували прикордонники

Нагадаємо, що раніше, Кабінет міністрів дозволив відкрити з 15 червня пункти пропуску в міжнародних аеропортах України та в’їзд іноземців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!