МОЗ підготувало наказ про обов'язкову вакцинацію від Covid-19. Кого він стосуватиметься

4788 0
Йдеться про обов'язкову вакцинацію освітян та чиновників.
Фото: nus.org.ua

Фото: nus.org.ua

Міністерство охорони здоров'я України підготувало проєкт наказу про обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для низки професій. Зокрема, йдеться про обов'язкову вакцинацію освітян та чиновників. Відповідний наказ оприлюднили на сайті Федерації професійних спілок України.

Її планують встановити на період дії встановленого урядом карантину. Повний перелік професій:

  • працівники закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних навчальних закладів;
  • працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних підрозділів;
  • працівники місцевих державних адміністрацій.

 

Читайте також: Вакцинація на Львівщині «просіла» після закінчення запасів Moderna

Як зазначають у пояснювальній записці, метою проєкту є попередження інфекцій, керованих засобами специфічної профілактики, зокрема гострої респіраторної хвороби Covid-19.

Нагадаємо, що напередодні міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив про введення обов'язкової вакцинації від коронавірусної хвороби для працівників освіти і чиновників. Він підкреслив, що обов'язкова вакцинація цілком законна. Зокрема, це передбачено статтею 12 закону України про захист населення від інфекційних хвороб:


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!