МОЗ планує збільшити кількість тестувань на коронавірусну інфекцію

1393 0
До початку грудня МОЗ планує збільшити кількість ПЛР-тестів до 50 тисяч на добу.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У квітні, на початку епідемії, в Україні проводили лише 200 ПЛР-тестів на добу, зараз роблять 32-35 тисяч, але до початку грудня МОЗ планує збільшити кількість ПЛР-тестів до 50 тисяч на добу. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: У лабораторії медуніверситету Львова почали робити ПЛР-тести на потужнішому обладнанні

«Ми з нуля збудували систему тестування. Вона була зруйнована вщент. Ми і далі будемо нарощувати кількість тестувань і потужності лабораторій, аби наші можливості відповідали потребам країни», – заявив Максим Степанов.

За його словами, незабаром в Україні почнуть з’являтися швидкі тести на антиген COVID-19. Окрім того, наразі верифікацію проходять українські тести.

Крім того, в Україні не має проблем із постачанням кисню у медзаклади. Ліцензію мають 16 виробників.

Читайте також: У світі почали використовувати нові тести на Covid-19. Що це і чи будуть вони в Україні

Нагадаємо, що у лабораторії медуніверситету Львова почали робити ПЛР-тести на потужнішому обладнанні, а у світі почали використовувати нові тести на Covid-19.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!