МОЗ застерігає від псевдоліків від коронавірусу, що рекламують в Україні

2539 0
Ані профілактики, ані специфічного лікування від нового коронавірусу немає.
фото: exzim.3dn

фото: exzim.3dn

У мережі з‘являються рекламні оголошення, у яких пропонується придбати нібито засоби для лікування та профілактики коронавірусу COVID-19, утім ані специфічного лікування, ані профілактики захворювання немає, кажуть в МОЗ.

«МОЗ України закликає українців не довіряти цій інформації та не купувати сумнівні препарати. У разі підтвердження наявності коронавірусу лабораторними дослідженнями, пацієнту в ізоляції надається симптоматичне лікування. Наразі в світі не існує спеціальних ліків від COVID-19. Будьте пильними, не займайтеся самолікуванням та при перших симптомах ГРВІ зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Лікарі мають чіткий алгоритм дій на всі випадки», – кажуть в МОЗ.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Ідеться про препарати Декасан та Горостен виробника «Юрія Фарм». Про препарат виробник пише на своїй фейсбук-сторінці, також рекламу Декасану можна побачити у ЗМІ, зокрема на телеканалі «1+1».

Нагадаємо, у львівській інфекційній лікарні на коронавірус перевіряють вісьмох людей. Загалом в Україні на сьогодні підтверджено п'ять випадків зараження.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!