Можливості: програми для навчання в Європі та США

1821 0
Для тих, хто шукає можливостей для подорожей та навчання за кордоном пропонуємо підбірку стипендійних програм для навчання в Європі та США.

Стипендії імені Фулбрайта для студентів старших курсів і випускників ВНЗ на здобуття ступеня магістра у США Fulbright Graduate Student Program

Програма пропонує можливість навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів, випускники ВНЗ.

Галузі спеціалізації: гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни.

Дедлайн: 16 травня 2016 року

Деталі за посиланням

Гранти для науковців у галузі історії та суміжних наук

Лейбницький інститут (Німеччина) європейської історії пропонує гранти для іноземних аплікантів, які бажають проводити дослідження, пов’язані з релігійною, політичною, соціальною чи культурною історією Європи. Мінімальна тривалість проекту – 6 місяців.

Дедлайн: для постдоку – 1 серпня 2016 року.

Деталі за посиланням

Урядові стипендії для проведення досліджень у Австрії

Уряд Австрії виділяє гранти на програми різних рівнів та різних спеціальностей. Апліканти можуть навчатися на бакалавраті,  магістратурі, аспірантурі на таких спеціальностях: природничі, технічні, соціальні, гуманітарні науки, медицина, сільське господарство, а також мистецтво.

Дедлайн: 1 березня 2016 року

Деталі за посиланням

Аспірантура в університеті Гента (Бельгія)

За підтримки Спеціального дослідницького фонду Гентський університет запрошує іноземних аплікантів для навчання на програмах аспірантури. До навчання запрошуються студенти всіх спеціальностей.

Дедлайн: 1 березня 2016 року

Деталі за посиланням

Дослідницькі стипендії в університеті Фрайбурга (Швейцарія)

Адміністрація університету Фрайбурга, Швейцарія, заохочує іноземних науковців здійснювати дослідження в університеті. До участі запрошуються як аспіранти, так і дослідники зі ступенем. Тривалість проведення досліджень – 4 місяці для аспірантів, 1 – 3 місяці (максимум 5) для кандидатів наук.

Дедлайн: 28 лютого, 30 вересня 2016 року

Деталі за посиланням

 

Короткотермінові можливості

Конкурс аудіо вікторин на тему ЄС

Представництво ЄС в Україні оголошує конкурс аудіозаписів у форматі вікторини, що відбувається в рамках проекту «ЄС: вибір української молоді». Учасники зможуть позмагатися у інноваційному форматі аудіоквізу та виграти цінні призи.

Дедлайн: 15 квітня 2016 року

Деталі за посиланням

Літня школа «Єврейська історія, спільне минуле і спадщина: культура, міста, середовища»

Проект спрямований на впровадження інклюзивного підходу до вивчення, дослідження і викладання історії Центральної та Східної Європи ХІХ-ХХ століть, а також зміцнення усвідомлення важливості єврейської історії та спадщини як частини багатокультурної історії регіону. Літня школа запрошує магістрантів та аспірантів, молодих дослідників (до 35 років), викладачів вишів, музейних працівників, практиків спадщини з України, Білорусі, Польщі та Росії.

Дедлайн: 8 квітня 2016 року

Деталі за посиланням

Конкурс на безкоштовну участь у мовній школі та ознайомчій подорожі в ЄС

На конкурс запрошують активну та талановиту молодь взяти участь безкоштовно у літній мовній школі у Німеччині, а також  у навчально-ознайомчій подорожі щодо можливостей навчання в країнах ЄС, зокрема в Австрії. У результаті відбору такою можливість скористається четверо найактивніших молодих людей, що протягом періоду відбору реалізують власні соціальні проекти та ініціативи.

Дедлайн: 25 лютого

Деталі за посиланням

 

Джерело: unistudy.org.ua

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!